Mixstafett (14/3) – Speltips från Skidskytte VM 2019

Den 14 mars är det ännu mer skidskytte att se fram emot under VM i Östersund. Dagens tävling kommer vara en mixstafett. Det innebär att en man, och en kvinna från varje nation kommer att åka två varv var, och skjuta två gånger.

Här kommer vi försöka tippa vilket landslag som vinner mixstafetten, samt vilket odds som vi kommer att spela på. Dessutom kan vi tipsa om en bettingsida som har bra odds på skidskytte VM 2019.

Läs vidare för att få alla förutsättningar inför mixstafetten den 14 mars!

Spela på att Sverige tar guld idag! – Odds = 4.50 hos bet365

Speltips & förutsättningar

Dagens tävling kommer att ske i vanlig ordning vid Östersunds skidskyttearena. Där kommer Sverige att ställa upp med ett lag i form av Hanna Öberg och Sebastian Samuelsson. Vilket är ett mycket starkt lag i jämförelse med flera andra.

Kollar vi bara tillbaka de två senaste dagarna så har dessa två skidskyttar en guldmedalj, respektive en fjärde plats.

Vi tror helt klart att Sverige kan göra upp om medaljerna under dagens mixstafett. Däremot tror vi inte att det kommer räcka hela vägen till ett nytt svenskt guld. Mycket talar nämligen för att vårt grannland i väst kommer att göra en bättre tävling. Dessutom har man Johannes Bö på sista runda, vilket är ett starkare kort än Samuelsson. Både på skjutvallen och i spåret.

Flera andra nationer kan lägga sig i medaljplatser. Inte minst Frankrike, Italien, Tyskland och Ryssland.

Däremot kommer vårt tips att ligga på ett svensk medalj, och ett norskt guld. Allra bästa vore det om det avgörs på sista skyttet.

Speltips:
Norge vinner (2.35)
Sverige tar medalj (1.66)
Bubblare: Ryssland tar medalj (9.00)

Väder & odds

Temperatur: -2
Nederbörd: 7%
Luftfuktighet: 85%
Vind: 1 m/s

Odds från Unibet:

Norge – 2.35
Sverige – 4.50
Italien – 5.00
Tyskland – 6.50
Österrike – 9.00
Frankrike – 12.00
Ukraina – 14.00
Ryssland – 34.00
USA – 81.00

Sammanfattning: Mycket goda förhållanden för skytte, vilket troligen kommer gynna både Sverige & Norge. Får Bö till det på skjutvallen & Rösieland inte skjuter bort sig totalt så är det Norge som bör stå som segrare. Sverige lär vara utmanare för minst ett silver. Mycket kommer avgöras på skidåkningen, då troligtvis många lag kommer skjuta näst intill felfritt.