Milan - Austria Wien: Speltips, odds och inför matchen

AC Milan tar ikväll emot Austria Wien, i en mycket betydelsefull match för båda lagen.

Klockan 21:05 ikväll välkomnar den italienska jätten AC Milan österrikiska Austria Wien till San Siro. Vid vinst ikväll säkrar Milan definitivt avancemang till sextondelsfinal, medan ett oavgjort resultat räcker förutsatt att Rijeka inte vinner mot AEK Aten ikväll.

Austria Wien ligger för närvarande på tredje plats i gruppen, och vid förlust ikväll kan man vara utslaget. En vinst skulle däremot innebära att man har allt i egna händer inför den avslutande gruppspelsmatchen.

I somras sålde Silvio Berlusconi, efter 30 år som ägare, AC Milan till kinesiska investerare. Kineserna storsatsade direkt, och klubben spenderade 2 miljarder kronor på nyförvärv under transferfönstret.

Men än så länge är Milans resultat ett exempel på att framgång inte kan köpas för pengar. Laget har gjort en svag säsongsöppning, och hittas inte förrän på sjunde plats i Serie A. Tränaren Vincenzo Montella ryktas alltjämt bort från klubben, och vid nästa förlust kan han mycket väl få sparken.

Förväntad startelva, Milan

Donnarumma
Zapata – Bonucci – Musacchio
Borini – Çalhanoğlu – Locatelli – Biglia – Bonaventura
Cutrone – A. Silva

Suso, Davide Calabria och Andrea Conti missar matchen på grund av skador.
Hakan Çalhanoğlu missade helgens match mot Napoli på grund av skada, men han är troligen redo att starta ikväll.
Manuel Locatelli är ett gult kort ifrån avstängning.

Förväntad startelva, Austria Wien

Pentz
Gluhakovic – Mohammed – Borkovic – Salamon
Serbest – Holzhauser
Tajouri-Shradi – Prokop – Pires
Friesenbichler

Försvararna Florian Klein, Christoph Martschinko och Heiko Westermann missar alla kvällens match på grund av skador.
Robert Almer, Ruan, Venuto och Alexander Grünwald är långtidsskadade och således inte aktuella ikväll.

Senaste 5 matcher, Milan: Chievo, B, 4-1. Juventus, H, 0-2. AEK Aten (EL), B, 0-0. Sassoulo, B, 2-0. Napoli, B, 1-2.

Senaste 5 matcher, Austria Wien: Rapid Wien (österrikiska cupen), H, 1-2. LASK, B, 2-2. Rijeka (EL), B, 4-1. Mattersburg, H, 1-3. Admira Moedling, H, 2-3.

Tabellen

Speltips och odds

Vincenzo Montella är en pressad man. I helgen blev det förlust mot Napoli, något Milans ledning har överseende med. Blir det däremot förlust ikväll – eller ens ett poängtapp – då får Montella det väldigt hett om öronen.

Milan har sett svaga ut de senaste matcherna, eller egentligen hela säsongen, men ikväll tror vi att man gör vad man ska. I Europa League är man fortfarande obesegrade, och i bortamötet med Austria Wien blev det vinst med hela 5-1.

Därutöver skall det sägas att Austria Wien är riktigt skadedrabbat för tillfället. Hela tre spelare från den ordinarie backlinjen är borta, och att hålla tätt mot Milan blir en tuff uppgift för ett nykomponerat försvar.

Wien har dessutom mycket svag form, och har förlorat sex av sina åtta senaste matcher.

Milan har inte gjort mål i en enda av sina fyra senaste hemmamatcher, men ikväll tror vi att man spräcker målnollan och vinner. Vi spelar på resultatet 2-0.

Odds 1: 1.22, Bet365
Odds 2-0: 7.00, Bet365

Avsparkstid: 21:05

[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]