Match 1: SM-final i hockey speltips & odds

Det är finaldags i SHL! Växjö Lakers tar emot Skellefteå AIK i den första finalmatchen i SHL 2017-18.

Semifinalerna är avklarade, och det är dags för årets finaler i SHL att ta vid. Tisdag kväll klockan 19:30 tar Växjö Lakers emot Skellefteå AIK på Vida Arena. Det är den första av potentiellt sju finalmatcher, och vi väntar oss att få se en hel del dramatik och spänning under denna matchserie.

Många kommer att följa matcherna från läktaren, men bland de som inte har möjlighet att vara på plats är det mycket populärt att istället streama Växjö Lakers – Skellefteå AIK.

Växjö Lakers – Skellefteå AIK, match 1

  • Matchstart: 19:30
  • Tävling: Final 1 av 7 i SHL, ishockey
  • Speltips: Växjö vinner under ordinarie tid
  • Odds: 1.83, Bet365

Växjö Lakers är favoriten inför finalerna. Lakers har flugit fram genom hela säsongen; det började redan i seriespelet där man vann ligan överlägset på sina 116 poäng (tvåan Djurgården hamnade på 95 poäng).

Väl i slutspelet fortsatte Växjö att leverera. Brynäs utmanövrerades med hela 4-1 i kvarten, och i semifinalen krossades Malmö Redhawks med 4-0. Den korta proceduren var ett styrkebesked, och innebar även att klubben fått fler vilodagar än sina finalmotståndare.

Speltips

Växjö Lakers har visat en oerhörd jämnhet genom hela säsongen. Laget vann överlägset seriespelet – medan Skellefteå kom på plats 5 – och har tagit med sig formen in i slutspelet.

Nu har man dessutom fått mer vila än sina motståndare inför finalmatchen. Istället för 12 matcher som Skellefteå har spelat, har man endast behövt snöra på sig skridskorna vid 9 tillfällen. 3 matcher kanske inte låter som någon större skillnad, men med så här pass intensivt matchande kan det göra stor skillnad.

Vi har svårt att se att den första finalmatchen mellan Växjö och Skellefteå kan sluta med annat än en hemmaseger. Vi spelar Växjö att vinna under ordinarie tid till oddset 1.83 gånger pengarna, på Bet365.