Manchester United - Liverpool: Speltips & Odds i Premier League 10/3

Andra lördagen i Mars är kommen och med den också en ny omgång i världens bästa liga. Det är omgång 30 i Premier League och de sista nio omgångarna kommer med all sannolikhet bjuda på mycket dramatik. Både i botten och i toppen är det jämnt kring strecken och alla matcher framöver är viktiga. En av dessa ”sexpoängsmatcherna” är matchen mellan rivalerna Manchester United – Liverpool. Vi kommer nedanför ge er analyser tillsammans med speltips och odds inför mötet.

Manchester United – Liverpool

  • Matchstart: 13:30
  • Plats: Old Trafford, Manchester
  • Liga: Premier League
  • Speltips: Hörna och 3 frisparkar före 10:00
  • Odds: 2,96

Inför match

Manchester United – Liverpool. Bara att höra de båda lagens namn i samma mening får pulsen att stiga markant. Manchester United – Liverpool är fortfarande, oavsett lagens tabellplacering den största matchen som spelas i England. De två röda lagen hatar varandra med passion. Rivaliteten går bak till urminnes tider. Liverpool hade sin storhetstid på 60, 70 och 80-talet där man var ledande i England. Manchester united tog sedan över och dominerade från 90-talet till ungefär 2013(vilket var Sir Alex sista år i klubben).

Det har spelats många klassiska matcher dessa anrika klubbarna emellan genom åren. Ofta är derbyn en mestadels en match om prestige och ära eller ”bragging rights” som de heter i England. Men just de här derbyt råkar också vara den mellan de två största lagen i England. Med bara 3,5 mil mellan städerna och med nästan identiskt lika mycket framgång så är Manchester United mot Liverpool oavsett hur man vrider på det slaget om England – giganternas kamp.

Manchester United

Det röda laget från Manchester har haft en poängmässigt helt okej säsong. Med 62 poäng på 29 matcher har man ett snitt på 2,14 poäng/match vilket i de flesta fall betyder att man är med och slåss om en ligatitel. Men som vi alla vet har laget från den blåare delen av staden gjort en makalös säsong där man sammanlagt endast tappat 9 poäng på hela säsongen. Men det är inte bara de faktum att City ligger före i tabellen som gjort att United har fått utstå kritik under året.

Utan det som kritiserats mest har varit spelet. Manchester United har genom åren gjort sig kända för en offensiv fotboll, med bra kanstspel och ett högt tempo i spelet. Men det är inte det United som vi har idag eller som vi haft de senaste 5-6 åren. Efter Sir Alex(bäst genom alla tider?) så har klubben rasat från den stormakt man så länge varit både i England och ute i Europa. Med David Moyes, Van Gaal och nu Mourinho vid rodret har Manchester United blivit 7, 5, 4 och 6:a de senaste säsongerna. Att jämföra med när man från år 92 – 2013 blev 3:a som sämt vid två tillfällen.

Nej Uniteds identitet har fösvunnit de senaste åren och det har varit en traumastisk tid för fansen världen över. Enorma summor har lagt på spelare för att bygga en ny dynasti men det är fortfarande en lång bit att vandra. Visserligen är man vidare i Champions League och man ligger 2:a i ligan men det ska gå att få ut betydligt mer ur den nuvarande truppen. Rent formmässigt ser det bra ut med tre segrar och en oavgjord de senaste fyra matcherna.

Vändningen mot Cystal Palace borta gjorde gott för moralen i laget och man kommer in till den här matchen med det momentumet. På skadefronten så är Jones, Herrera, Fellaini, Rojo och Blind borta från spel och där Martial är osäker.

Möjlig startelva Manchester United:(4-3-3, 4-2-3-2)

De Gea
Valencia Smalling Lindelof Young
Matic Pogba McTominay
Lingard Lukaku Sanchez

Liverpool

Jurgen Klopps Liverpool har gjort en hittils bra säsong. Efter en strulig inledning på säsongen har man vänt på skutan och de senaste månaderna har formen varit lysande. Till skillnad från Manchester United så har spelet oftast sett riktigt bra ut och man bjuder på mål och målchanser framåt i parti och minut. Likadant har det tyvärr varit bakåt men det är ingen chock för dem som sett Klopps lag tidigare. Det är en charmig, offensiv totalfotboll som Liverpool spelar.

Helt olikt Mourinho så byter Klopp gärna chanser med sina motståndare och vinner hellre matcher med 5-4(vilket händer titt som tätt) än med 1-0. Det är just det sättet att se på fotboll som genomsyrar de värvningarna han gjort sedan han kom till klubben. Mane, Firminho och Salah har alla haft en fantastisk tid i klubben och är klassiska Klopp-spelare. Med fart, teknik och poitionsbyten har den giftiga trion spridit skräck i hela Europa.

Akilleshälen har som sagt varit defensiven, där man med värvningen av den dyra Van Dijk hoppas kunna få rätsida på defensiven. Den karismatiska tysken har gjort mycket positivt i klubben hittils och är älskad av både spelare och fans. I skrivande stund ligger man på en fin 3:e plats, två poäng bakom sina rivaler Manchester United. Det är positiva vindar som blåser på The Kop då man ser både resultat och ett spel som lovar gott inför framtiden.

Den här matchen är otroligt viktig för bägge lagen särskilt med tanke på Champions League spel. Förlust idag och man öppnar upp för Chelsea igen som tidigare varit på behörigt avstånd. På de fyra senaste matcherna har man tre segrar och en oavgjord(senast 0-0 hemma mot Porto) med en målskillnad på 13-1. På skadefronten är det egentligen bara Jordan Henderson som är borta.

Möjlig startelva Liverpool:(4-3-3)

Karius

A-Arnold Lovren Van Dijk Robertson

Can Wijnaldum Milner

Salah Firminho Mane

Det kommer som alltid vara mycket känslor i luften när Manchester United – Liverpool drabbar samman. Med tanke på dagens tabelläge så kryddas stämningen till ytterligare(om möjligt) och det är med stor nyfikenhet och entusiasm som man blickar mot avsparken 13:30. De senaste åren har det blivit mycket oavgjorda matcher lagen emellan där Liverpool allt som oftast haft övertaget spelmässigt men där en Mourinho cyniskt och effektivt stängt ner deras anfallsvapen och varit nöjd med en pinne.

Dagens match kan ha en liknande matchbild där Liverpool vill öppna upp det lite mer än vad United vill. Dock spelas matchen på Old Trafford så Manchester United kommer vara mer benägna att öppna upp sitt spel inför sina fans. Det är två lag som skapar många hörnor och med tanke på matchens dignitet så kommer det smällas på rejält i närkamperna. Med de i åtanke så gillar jag multispelet på över 0,5 hörnor & över 2,5 frisparkar före 10:00 till oddset 2,96.

Oddsen är hämtade från Bet365 – världens största bettingsite.

[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]