Manchester City - Arsenal: Inför matchen, speltips och laguppställningar

Manchester City välkomnar Arsenal på hemmplanen Etihad Stadium i Premier League.

Streama

Missa inte stormatchen mellan Manchester City och Arsenal i Premier League. Se matchen på Viaplay.

För att ta del av bet365 live streaming behöver du ha finansierat spelkonto, eller bettat de senaste 24 timmarna. Notera att delar av utbudet kan vara blockerade av din IP-adress. Regler & villkor gäller – 18+

  • Match: Manchester City – Arsenal, Premier League
  • Datum & tid: 3/2-2019 kl. 17:30
  • Arena: Etihad
  • Stream: ViaPlay

Trolig laguppställning, Manchester City

Ederson

Danilo – Stones – Laporte – Mendy

Silva – Fernandinho – Bryne

Mahrez – Jesus – Sterling

Trolig laguppställning, Arsenal

Leno

Lichsteiner – Mustafi – Koscielny – Kolasinac

Torreira – Guendouzi

Iwobi – Ramsey – Aubameyang

Lacazette

Lång skadelista

Manchester City ser ut att ha det svårt att återta förstaplatsen i Premier League. Deras senaste match slutade med en 2-1 förlust mot Newcastle United på bortaplan och Pep Guardiola har inte råd att förlora ännu en match om de ska vinna Premier League.

Arsenal däremot, vann sin senaste match mot Cardiff med 2-1. I nittionde minuten var det Cardiff som gjorde mål, vilket innebär en sänkning i målskillnad för Arsenal.

Arsenal har en lång skadelista för tillfället med namn som Sokratis, Xhaka och Bellerin borta från plan. Istället för dessa tre är det Mustafi, Lichsteiner och Guendouzi som spelar. Det brukar vara vanligt att viktiga spelare blir skadade just vid vinterhalvåret i Arsenal som jag sett på de senaste åren, vilket därmed försämrar lagets resultat.

Leroy Sane ser inte ut att få lika mycket speltid, då han oftast byts in till matcherna. Det kan bero på att Pep Guardiola har ett taktiskt motiv bakom det hela. Med en större lagrotation med spelare med hög kvalite får man oftast ut fördelar.

Speltips

Manchester City är svåra att möta på bortaplan och Arsenal kommer behöva spela riktigt smart för att vinna denna match.

Vi tror att Manchester City kommer att pressa Arsenal högt på plan, och kommer därefter försöka hålla i bollen så mycket som möjligt. Arsenal kommer att göra likadant och vi tror därför att denna match kommer att bestå av många kontringar och därmed mycket spring.

Manchester City är väl medvetna om att Arsenal har ett snabbt anfallspar, och kommer därmed inte pressa alldeles för högt upp på plan, utan kommer backa hem i tid såsom de gjorde mot Liverpool.

Vi tror att Manchester City vinner dagens match till oddset 1.28 på Bet365

  • Tips: Manchester City vinner
  • Odds: 1.28 på Bet365