Målrikt i The Championship

Speltips Championship 10/2

Då var vi framme vid omgång 31 i The Championship – världens tuffaste liga. Ligan som tillsammans med Premier League ligger oss i norden lite extra nära hjärtat efter åren med Tipsextra. Nedanför har vi valt ut några intressanta matcher som vi ska analysera lite närmare och komma med speltips till dem.

1. Sheffield United – Leeds

Kupongens första match är den mellan Sheffield United – Leeds. Det är 8:e placerade Sheffield som tar emot 10:e placerade Leeds. Lagen står på 46 respektive 44 poäng och man har en 6-7 poäng upp till den så viktiga 6:e platsen vilket innebär playoff-spel och en chans på Premier League spel nästa säsong. Det är två lag som gått lite trögt på slutet, båda lagen har tappat en 3-4 placeringar jämtemot inledningen på säsongen.

Det blir alltså allt mer viktiga matcher ju längre in på säsongen vi kommer och den här matchen är väldigt viktig för båda lagen. En förlust här och det blir en rejäl uppförsbacke. Att sia om en vinnare här blir tufft då det egentligen kan gå hur som helst så ett spel på över 2,5 mål i matchen till oddset 2,05 känns bra och kommer spelas.

Spel: över 2,5 mål i matchen

Odds: 2,05

2. Bolton – Fulham

Match nummer två har vi hittat mötet mellan Bolton – Fulham. Hemmalaget har stått för en stark upphämtning på slutet där man har krälat sig ur det prikära läget som jumbo och har nu tre poäng ner till strecket. Man har tagit ett par rejäla skalpar och man kommer in till den här matchen med självförtroende. Motståndet på andra sidan har även dem gått väldigt bra på slutet och man äter sig sakta men säkert sig uppåt i tabellen.

Just nu parkerar man på en 5:e plats med 51 inspelade poäng. I skrivande stund är dem bara 6 poäng ifrån en andraplats vilket sulle innebära Premier League spel nästa år för den anrika klubben. Annars är ju detta ett möte mellan två lag som inte för allt så länge sen tillhörde Premier League och som dessutom oftast gjorde det bra. Här känner jag att en rak 2:a till oddset 2,00 känns väldigt spelvärt och kommer således spelas.

Spel: Fulham

Odds: 2,00

3. Bristol City – Sunderland

Kupongens sista match är den mellan Bristol City – Sunderland. Hemmalaget Bristol City som innehar den sista playoffplatsen i skrivande stund(6:a) har gjort en otroligt stabil säsong hittils och man kommer ha en ordentlig chans på fortsatt spel i play off när grundserien är över. Annat läge är det för gästande Sunderland som ligger näst sist i tabellen och man letar frustrerande efter formen. Det är ett prikärt läge som laget från de norra delarna satt sig i.

Ett lag som så länge haft Premier League glans och som absolut inte skulle ha råd att även falla ur Championsip. Att åka ur en serie är alltid jobbigt, frustrerade fans, spelarflykter och en klart nedsatt ekonomisk situation brukar leda till ett tufft följande år. Vilket man säkert var beredd på men nu är det dags att steppa upp och visa hjärta för klubben. Resursmässigt så ska dem hänga sig kvar och man behöver få in lite självförtroende i gruppen igen. Oddset 2,05 på över 2,5 mål i matchen känns generöst och kommer att spelas.

Spel: över 2,5 mål i matchen

Odds: 2,05

Det sammanlagda oddset för trippeln blir 8,4. Alla odds är hämtade från Bet365 – världens största bettingsite.

[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]