Malmö FF - Sarpsborg: Inför matchen, troliga startelvor och speltips

Trolig laguppställning, Malmö FF

Dahlin

Bengtsson – Nielsen – Safari

Larsson – Bachirou – Lewicki – Christiansen – Rieks

Antonsson – Rosenberg

Skador:
Avstängningar: –

Trolig laguppställning, Sarpsborg

Vasyutin

Tveita – Jörgensen – Horn – Askar

Halvorsen – Lund Nielsen – Singh – Larsen

Heintz – Mortensen

Skador: Björn Inge Utvik, Kristoffer Zachariassen
Avstängningar: –

  • Om du vill se matchen men saknar den kanal som sänder den se här. Läs allt om hur du gör för att streama Malmö FF – Sarpsborg.

Malmö favoriter på hemmaplan

Efter att hemmalaget tagit ledningen genom Vindheim i senaste mötet, och normännen kvitterat sent i matchen, står båda lagen på lika många poäng (fyra) i gruppen. Detta efter att ha spelat på ett kallt och blött Sarpsborg Stadion och där MFF inte hade mycket att säga till om. Dagens bortalag vill gärna återuppleva detta scenario, men till deras favör. Lagen har båda skrällt i Grupp I genom en vardera vinst mot Besiktas och Genk för Malmö respektive Sarpsborg. En vinst ikväll för ett av lagen kan göra att de hänger på belgarna Genk i toppen till de sista matcherna i gruppen. Men även kan göra att de kommer till slutspel tillslut.

Malmö har en historik av vinster på hemmaplan, något som tidigare Europaäventyr har bevisat. Lägg därtill att de inte har förlorat på deras senaste åtta matcher, och Sarpsborg på sina senaste fyra. Detta talar för dem denna mörka novemberkväll trots Sarpsborgs skarpa vapen.

Bortalaget visade i Norge att de är att räkna med. De har en solid defensiv, stark kampvilja och nogranna på fasta situationer. Det sistnämda är ett starkt vapen som de har utnyttjat i Europa League tidigare, vilket Genk sannerligen erfarat. Detta är ett vapen Malmö måste se upp med ännu mer om det inte ska sluta med ännu ett poängtapp mot Sarpsborg för skåningarna.

Speltips

Malmö har lärt sig från det tidigare mötet att de måste steppa upp vilket lag de än möter i Europa League och höja nivån ytterliggare. Detta är något som vi tror att de kommer att göra till kvällens möte. Hemmaplan, en fin form och med supportrarna i ryggen så kommer det att gå vägen för malmöiterna.

En 1:a med ett odds på 1.61 gånger pengarna tror vi på och finns på bet365.