Malmö FF - Midtjylland: Speltips, odds & startelvor

Malmö FF åkte ut ur Champions League-kvalen mot ungerska Videoton senast, men det betyder inte att Europaäventyret är över. Laget slåss nu för att kvalificera sig för Europa League istället, och det enda som står mellan MFF och mästerskapet är danska mästarna FC Midtjylland.

Streama Malmö – Midtjylland

Vill du se matchen? Gå hit för att hitta din Malmö – Midtylland live stream.

Trolig laguppställning, Malmö FF

Dahlin
Vindheim – Nielsen – Bengtsson – Safari
Bachirou – Innocent – Christiansen – Rieks
Rosenberg – Antonsson

Skador: Rasmus Bengtsson (tveksam), Behrang Safari (tveksam), Carlos Strandberg (tveksam)
Avstängningar: –

Trolig laguppställning, FC Midtjylland

Hansen
Scholz – Sanneh – Scholz
Munksgaard – Poulsen – T. Sparv – Dal Hende
Wikheim – George – Duelund

Skador: Kristian Dirks Riis, Rilwan Hassan
Avstängningar: –

Ska Malmö nå Europa League?

Det blev ett tungt uttåg ur Champions League för Malmö FF förra veckan. De svenska mästarna ställdes mot Ungerns motsvarighet, och det var ungrarna, Videoton FC, som drog det längsta strået.

I Malmö lyckades Videoton få med sig ett viktigt bortamål och klarade 1-1. I Ungern spelade man på resultatet och lyckades helt enligt matchplanen. Malmö kunde knappt skapa någonting mot de lågt stående motståndarna. Videoton avancerade och kan få spela Champions League-fotboll i höst.

För Malmö FF är det bara att bita ihop. Laget är trots allt inte utslaget ur Europafotbollen, utan har istället skickats till Europa League-playoff. Där möter man de nykrönta danska mästarna, FC Midtjylland. I och med att Danmark spelar höst/vår-säsong har deras liga nyligen avslutats, och säsongen 2018-19 är just i inledningsfasen.

Malmö FF kommer till denna match med två tveksamheter i form av Rasmus Bengtsson och Behrang Safari. Båda spelarna har haft sina skadeproblem på sistone och var ej inkluderade i Malmös slutgiltiga trupp mot Trelleborg i lördags. Det mest troliga är dock att de är tillbaka till denna match. Sena rapporter säger att även Carlos Strandberg missar matchen.

Vad som däremot står klart att reservmålvakten Fredrik Andersson saknas, då han opererat ena fingret.

FC Midtjylland har inga betydande skadeavbräck, utan de enda spelarna som saknas är utfyllnadsspelarna Kristian Dirks Riis och Rilwan Hassan. I startelvan väntas vi få se förre Halmstadsspelaren Tim Sparv.

Speltips

Malmö FF förlorade visserligen mot Videoton, men här får man en enklare motståndare. Videoton är ett lag som slagit ut självaste Ludogorets Razgrad, medan FC Midtjylland åkt ut ur Champions League-kvalet mot FC Astana.

Vi tror på Malmö i den här matchen, åtminstone på Stadion. Hur det går i dubbelmötet återstår att se.

Det faktum att FC Midtjylland nyss startat sin säsong talar också emot danskarna. Detta samtidigt som Malmö FF kommer till matchen med hela tolv raka matcher utan förlust – man har ännu inte förlorat en match under ordinarie tid med Uwe Rösler som tränare.

Vi spelar den raka 1:an till Bet365:s odds 1.95 gånger pengarna.

  • Tips: Malmö vinner matchen
  • Odds: 1.95, Bet365
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]