Chelsea - Liverpool 19/9

Då var vi framme vid höjdpunkten i omgång två utav Premier League. Vi kommer nedanför ge er rapporter, analyser och förhandstipp inför toppmatchen mellan Chelsea – Liverpool.

 

Trolig laguppställning Chelsea:

Kepa

James Zouma Christensen Alonso

Jorginho Kante Barkley

Havertz Werner Mount

 

Trolig laguppställning Liverpool:

Alisson

A.Arnold Van Dijk Gomez Robertson

Henderson Thiago Keita

Salah Firminho Mane

 

Har Chelsea krymt gapet från fjolåret?

Ja efter ett transferfönster som saknar motstycke de senaste åren så har Chelsea nästan värvat sig till chans på titeln 2020/2021. Med Ben Chilwell, Thiago Silva, Kai Havertz och Timo Werner så har Chelsea nästan fått in en halv startelva i rena klasspelare.

I premiären mot Brighton förra veckan fick vi se ett litet smakprov på vad Timo Werner kommer att tillföra till detta Chelsea. En spelare som är vindsnabb, löper på allt och distinkt i sina avslut kommer vara nyckeln ifall man ska kunna fightas om guldet i år, helt klart någon att se upp mot för Liverpool.

Liverpool å sin sida har inom loppet av 24 timmar fått in Thiago från Bayern Munchen och Diego Jota från Wolves vilket kommer höja deras redan grymma trupp än mer. Värvningen av Thiago var av högsta vikt då man i mästarlaget fattats en riktig playmaker på mittfältet och nu har man kanske världens bästa på den positionen.

Bägge lagen vann sina första matcher mot motståndare som man förväntar sig besegra(även om Liverpools seger satt långt inne). De tre senaste mötena lagen emellan i Premier League har alla slutat med en Liverpoolseger. Vi kan förvänta oss en högklassig fotbollsmatch med massvis av individuell skicklighet i bägge lagen. En jämn match är nog också att vänta och de finns helt klart skrällvarning för Chelsea.

 

Speltips & Odds:

Som sig bör så är Liverpool favoriter även på bortaplan. Men med tanke på form och nyförvärv så är dem nog mindre favoriter än vanligtvis. Då det finns så mycket kvalite på plan så känns mål rätt naturligt och troligt. Ett spel på mål i bägge halvlekar ger oddset 1,60(Bet365) vilket kommer att spelas!

 

Speltips: Mål i bägge halvlekar

Odds: 1,60 på Bet365

fotbollsquiz

Quiz: Frågor om Sveriges landslag i fotboll
Quiz: Frågor om Sveriges landslag i fotboll
Hur bra koll har du på Sveriges herrlandslag i fotboll? Testa dina kunskaper inför VM-kvalet i vårt quiz om svenska landslaget! …
10 november, 2021 | Emil Sandberg
Quiz: Frågor om Fotbolls-EM
Quiz: Frågor om Fotbolls-EM
Hur bra koll har du på fotbolls-EM? Quiz med frågor om såväl 2021 års upplaga som historia, om både Sverige och om andra EM-nationer! …
4 juni, 2021 | Emil Sandberg
Quiz: Zlatan Ibrahimovic i svenska landslaget
Quiz: Zlatan Ibrahimovic i svenska landslaget
Hur bra koll har du på Zlatans tid i landslaget? Testa dig själv i vårt quiz! …
18 mars, 2021 | Emil Sandberg