La Liga 20/10: Barcelona - Sevilla

Nations League är över för denna gången och man kunde knappt börja bättre direkt efter landslagsuppehållet med mötet mellan Barcelona – Sevilla på Camp Nou. Vi kommer i sedvanlig ordning analysera och komma med förhandstipp gällande matchen nedanför.

Avspark: 20.45
Liga: La LigaPlats: Camp Nou, Barcelona
Speltips: Sevilla +2
Odds: 1,95

Barcelona

Efter en period av svag form med förlust mot Leganes och oavgjorda matcher mot Girona och Bilbao på hemmaplan verkar Barcelona nu ha vänt kurs. Visserligen blev det återigen bara ett kryss borta mot Valencia men efter uppvisningen mot Tottenham i Champions League känns det som att hela laget väcktes ur en psykos. Lionel Messi har gjort tre mål på de senaste två matcherna och ser ut att ha hittat storformen lägligt till de viktiga matcherna som kommer i ligan.

Man ligger i skrivande stund på en 2:a plats i tabellen, en poäng efter just Sevilla. Säsongsinledningen har inte riktigt blivit så som man tänkt sig men man ligger ändå före de främsta utmanarna Real Madrid. Kvällens match kommer bli en viktig sådan.

Möjlig startelva Barcelona:

Ter Stegen

Semedo Pique Vermaelen Alba
Raketic Busquets Arthur
Coutinho Messi Suarez

Sevilla

Serieledarna(ovant att säga)har inlett säsongen strålande. Normalt sett så leder man inte La Liga med 16 poäng efter 8 omgångar då de två giganterna allt som oftast snittar en 2,6 poäng per match. Årets upplaga ser lite annorlunda ut och vi börjar se en mindre överlägsenhet hos Real Madrid och Barcelona. De mindre klubbarna attackerar mer och visar i allt mindre grad respekt. Det här kan bli en säsong där vinnaren tar förhållandevis lite poäng.

Hur som haver så sitter Sevilla i förarsätet inledningsvis och med det sagt så har man en tuff uppgift framför sig. Barcelona på Camp Nou är nog de svåraste i fotbollsvärlden men med ett lysande självförtroende och en bra form så gillar man sina chanser i Sevilla. Spelar man likt man gjort under första skedet av säsongen så har man goda möjligheter att åtmistone sno med sig en poäng från de här mötet.

Möjlig startelva Sevilla:

Vaclik
Carrico Kjaer Gomez
Navas Sarabia Banega Vazquez Arana
Silva Yedder

Matchbild

Att Barcelona kommer diktera matchtempot och kontrollera bollinnehavet kan vi nog redan nu konstatera. För Sevilla handlar de om att hålla koncentrationen och diciplinen uppe. Ligger man rätt och avvaktar tills rätt läge dyker upp så kan man orsaka problem för ett Barcelona som i år haft problem mot uppställt försvarsspel. Vinner Barcelona matchen så tror jag man gör de precis och oddset på Sevilla +2 är 1,95 vilket kommer spelas!

[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]