Malmö FF - AIK 13/9

Soren Rieks

På dagens allsvenska meny har vi en högst intressant match mellan två av de största lagen inom svensk fotboll. Malmö FF – AIK är dagens godbit och givetvis kommer vi på Sportal analysera matchen på förhand och även komma med ett speltips.

 

Trolig laguppställning Malmö FF:

Johansson

Larsson Ahmedhodzic Nielsen Knudsen

Berget Rakip Lewicki Rieks

Thelin Toivonen

 

Trolig laguppställning AIK:

Haugaard

Papagiann. Karlsson Mets

Lundström Larsson Adu Rogic Kahl

Sigthorsson Goitom

 

Kan AIK sätta käppar i hjulet för rivalen?

Säsongen 2020 utav Allsvenskan är sig olik på flera sätt. Givetvis så lyser publiken med sin frånvaro tack vare Corona vilket satt sina spår både sportsligt och ekonomiskt för de flesta klubbarna runt om i landet. Lag som AIK, Malmö, Hammarby med flera som har ett enormt stöd av sin publik på hemmaplan har tappat sin “12:e spelare”.

Med en helt annan atmosfär på matcherna försvinner genast hemmaplansfördelen och matcherna känns på förhand betydligt mer öppna. Med det sagt är Malmö oavsett publik eller inte oerhört starka hemma och med en snabb anblick på trupperna samt formen hos de bägge lagen så kan vem som helst konstatera att AIK är klara underdogs i dagens match.

Visserligen förlorade Malmö senast mot Örebro efter en ovanligt blek insats där det stundtals såg nonchalant och sömnigt ut. Örebro vann rättvist och ett hemmalag med revanschlusta är att vänta idag. Bortalaget i sin tur har tappat allt vad struktur och organisation innebär, något som genom alla år varit deras signum.

Sparkad tränare, nytt spelarmaterial, ny taktik och en lagkemi som lyser med sin frånvaro har gjort att AIK 2020 är årets krislag. Med förväntningar om en topp tre placeringar inför säsongen så är dagens position(12:a!) minst sagt en besvikelse. Lagen kan ställa upp med relativt starka startelvor där Malmö saknar sin danska stjärna Christiansen efter skadan sist och i AIK är Sigthorsson tveksam till start efter lite skadekänningar.

 

Speltips & Odds:

Malmö FF är som sagt givna favoriter på hemmaplan och det märks inte minst hos spelbolagen. Hemmalaget står i låga 1,55(Bet365) och bortalaget i hela 5,75. Kan inte minnas senaste gången AIK hade över fem gånger pengarna i en allsvensk match. Men med tanke på vart klubben befinner sig just nu så är det fullt rimligt odds. Rent historiskt brukar de inte bli målfester lagen emellan så oddset på 2-3 mål i matchen till 1,95 gånger pengarna känns väldigt lockande och kommer att ryggas.

Speltips: 2-3 mål i matchen

Odds: 1,95(Bet365)

Fotbollsqiz

Quiz: Allsvenskan 2022 – Frågor & svar
Quiz: Allsvenskan 2022 - Frågor & svar
Hur bra koll har ni på Allsvenskan 2022? Testa vårt quiz! …
18 april, 2022 | Emil Sandberg
Quiz: Fotbolls-VM 2022 i Qatar
Quiz: Fotbolls-VM 2022 i Qatar
VM i Qatar närmar sig. Passa på att ladda upp inför matcherna med ett quiz om VM 2022! …
22 mars, 2022 | Emil Sandberg
Quiz: Frågor om Zlatan Ibrahimovic
Quiz: Frågor om Zlatan Ibrahimovic
Hur bra koll har du på Zlatan Ibrahimovic? Testa dig själv i ett quiz med frågor bara om "Ibra".
4 februari, 2022 | Emil Sandberg