Kanada - Sverige: Speltips och odds på VM finalen

Drömfinalen är här, Kanada mot Sverige i en match som betyder otroligt mycket för många spelare. Nicklas Bäckström har inte vunnit någon titel sedan 2006 då Sverige vann VM-guld i Riga. Anton Strålman har aldrig vunnit en titel trots 30-åringens lysande karriär i NHL. Alla i de svenska laget verkar otroligt sammanbitna och fokuserar på att få fira guldet i ”Kungsan” som Landeskog själv uttryckt det.

Lika fokuserade och taggade är givetvis supernationen inom ishockeyvärlden Kanada. Det stjärnspäckade laget var riktigt illa ute i semifinalen mot Ryssland. De låg under med 2-0 inför tredje men la i en till växel och vann den tredje och avgörande perioden med 4-0. Främst tack vare hästjobbet av Buffalo-forwarden Ryan O’Reilly.

Matchen startar 20.45 och det går att följa Kanada – Sverige via live stream.

Speltips och odds på Sverige VM Final

Kanada är favoriter inför VM finalen

Det är inte särskilt överraskande att Sverige står som underdog i finalen. Det brukar vara så när man spelar mot Kanada och har alltid varit det sedan Sovjetunionens dominans tog slut. En av anledningarna är kanske att Kanada har över 500 000 licensierade mot Sveriges 63 594. Kanada har lite mer att plocka från kan man säga.

Men ändå är Sverige en såpass väletablerad hockeynation, som varje år skickar nya talanger till världens bästa hockeyliga. Till detta årets VM har vi fått se en av de hetaste svenska talangerna William Nylander fullständigt dominera. Han är Sveriges främsta nyckel tillsammans med Bäckström för att vinna finalen. Henrik Lundqvist är såklart även han väldigt viktig men man måste trots allt göra mål för att kunna vinna matcher.

Sverige har blandat och gett under VM. Men från och med förstärkningarna Lindberg, Bäckström och Lundqvist har det sett bättre och bättre ut. Det negativa är att Sveriges förstakedja med Rask, Lindholm och Landeskog hamnat lite utanför. De har inte producerat i närheten av vad de gjorde i början av turneringen. Förhoppningsvis vaknar de till ordentligt inför finalen.

Landeskog VM 2017 speltips och odds

Fjärdekedjan kommer ha en viktig roll

Lagkapten Joel Lundqvist har tillsammans med kedjekamraterna Marcus Krüger och Joel Eriksson Ek skapat en väldigt framgångsrik fjärdekedja. Deras uppgift är inte att gå för att göra mål, hålla långa anfall eller göra spektakulära finter. Snarare raka motsatsen, bryta ner motståndarnas försvar med ett tufft spel.

Stenhård forechecking och trötta ut motståndarna så mycket som möjligt för att första- och andrakedjan ska få det lite lättare när de väl kommer in. Det är något de lyckats med väldigt framgångsrikt genom hela turneringen. I matchen kom Kanada kommer de ha en ännu viktigare roll och förhoppningsvis gör de sin bästa match ikväll.

Strålman speltips och odds VM final

Vårt speltips på matchen

Självklart håller vi svenskar på Sverige i en VM final och även om det är svårt att vara objektiv är det ett måste när man bettar. Det är ett guld på spel och det är två lag som båda har oerhört skickliga spelare. Största hotet för Sverige är kanadas Nathan MacKinnon som gjort 14 poäng på nio matcher. Han har varit en offensivt ånglok som vissa stunder totalt dominerat matcher.

I Sverige är William Nylander poängbäst på lika många poäng som MacKinnon. Han kommer ha mycket press på sina axlar men av hans tidigare prestationer verkar han hantera press väldigt bra. Förhoppningsvis matchar Grönborg laget på ett så effektivt sätt som möjligt. Med det menar vi att Nylander – Bäckström – Lindberg bör spela mot Kanadas svaga spelare offensivt. Och så fort MacKinnon är inne vill vi gärna se Hedman och Strålman på isen. De har varit Sveriges bästa backpar utan tvekan och det är två killar som kommer matchas väldigt hårt.

  • Vårt spel: Vinst Sverige inkl. förlängning
  • Odds: 2.60
  • Spelbolag: bet365

Det är ett väldigt spelvärt odds. Hade det varit bäst av fem matcher hade Kanada förmodligen vunnit varje VM de senaste 25 åren. Men nu avgörs allt i en match på 60 minuter och eventuell förlängning. Allt kan hända och Sverige har det bästa laget de haft på många år. Det är sista chansen att vinna ett guld för många av spelarna. Tänker på Joel och Henrik Lundqvist framförallt.

Räkna med en otroligt jämn och sevärd match där några av världens bästa spelare gör upp om guldet. Se till att vara bänkade framför matchen 20.45, denna matchen kan inte missas.