Ishockey: Speltips Sverige Ryssland 15/5

Ryssland besegrade Slovakien igår, och gör ikväll upp med Tre Kronor om segern i Grupp A. Här ger vi er vår syn på matchen, och vårt speltips.

Gruppspelet i ishockey-VM går mot sitt slutskede, och den sjunde och sista gruppspelsomgången har redan inletts.

Sverige och Ryssland kommer oavsett resultat ikväll att ta hand om första- och andraplatsen i Grupp A. Vinnaren från denna match hamnar på plats 1, och förloraren på plats 2.

De fyra bästa lagen i gruppen kvalificerar sig för kvartsfinal, men matchen är långtifrån betydelselös för det. Förstaplaceringen ger en enklare lottning, då man ställs emot fyran från Grupp B. En andraplacering innebär istället att man får spela emot Grupp B:s trea i kvartsfinalen.

Vilket lag som hamnar trea respektive fyra i Grupp B är än så länge oklart. Men i skrivande stund hittar vi Kanada på plats 3 och Danmark på plats 4, och det hade varit betydligt mer fördelaktigt att ställas emot vårt kära grannland än emot kanadensarna.

Missa inte att sända Tre Kronor – Ryssland stream & på TV med vår hjälp. Vi tipsar om en sajt som visar matcher från ishockey VM utan problem eller större kostnader.

Sverige bäst i VM

Tre Kronor är det lag som har gjort bäst resultat i VM så här långt. Vårt svenska landslag står på 5 segrar ordinarie tid och 1 seger efter förlängning, och därmed totalt 17 poäng. Inget lag i Grupp A ej heller i Grupp B har varit lika framgångsrikt.

Ryssland är dock inte långt efter, då de precis som USA i Grupp B står på 16 inspelade poäng. Ryssarna står dock noterade för en förlust, vilken kom på övertid mot Tjeckien.

Speltips

Sverige har sett oerhört stabila och starka ut live i ishockey-VM. Varje motstånd som kommit i vår väg har vi besegrat, och i samtliga fall utom ett togs segern inom ordinarie tid.

Ryssland har gjort bra resultat de också, men där Sverige vunnit efter ett sent mål mot Tjeckien förlorade Ryssland istället på övertid.

Sverige verkar aningen starkare än Ryssland, och de svenska spelarna har dessutom fått en dag extra ledigt i jämförelse med Ryssland. Medan Sverige hade måndagen som vilodag, drog ryssarna på sig grillorna för att lira mot Slovakien.

Vi spelar Sverige att vinna matchen till oddset 1.62, på Bet365. Vinst på spelet oavsett om Sverige vinner under ordinarie tid eller efter förlängning/straffar.

  • Tips: Sverige vinner matchen, under ordinarie tid eller efter förlängning/straffar
  • Odds: 1.62, Bet365