Speltips inför Sverige - Turkiet (U21): Startelvor & odds 11/9

Sverige möter Turkiet i en oerhört viktig U21-landskamp. Det krävs antagligen en seger för att vi ska behålla gruppledningen.

Streama Sverige U21 – Turkiet U21

Att streama denna kvalmatch till U21-EM gör du via CMore. Här kan du läsa mer om hur det går till, priser och så vidare.

Trolig laguppställning, Sverige

Linnér
Wahlqvist – Dagerstål – Brorsson – J. Andersson
Ssewankambo – Rakip – Svanberg – Asoro
G. Nilsson – Levi

Trolig laguppställning, Turkiet

Sengezer
Demiral – Dursun – Toköz – Okutan
Demirbag – Alici – Özturk – Özcan
Hümmet – Oktay

Många fina svenska U21-landslag

De senaste åren har Sveriges U21-landslag återkommande tillhört de bästa i Europa. Alla minns väl sommaren 2009, då U21-EM spelades i Sverige. Ett ungt, talangfullt lag med spelare som Mikael Lustig, Rasmus Elm, Pontus Wernbloom, Marcus Berg, Ola Toivonen, Martin Olsson, Gustav Svensson och Emir Bajrami. Alla nyss nämnda lyckades ta sig till A-landslaget, även om Bajrami på grund av skador inte kunde stanna på toppen särskilt länge.

År 2015 var det dags för nästa framgångsrika kull, då vi slog till med en bragd och vann hela turneringen. Victor Nilsson Lindelöf, Ludwig Augustinsson, Filip Helander, Oscar Hiljemark, John Guidetti, Isaac Kiese Thelin, Robin Quaison och Sam Larsson är alla en del av den senaste uttagna truppen av Janne Andersson.

Ännu har ingen från U21-landslaget som spelade EM 2017 lyckats etablera sig i A-landslaget, men Alexander Fransson har varit uppe en liten vända i alla fall.

På hyfsat god väg mot gruppseger

Sverige har gjort ett alldeles utomordentligt EM-kval, och toppar gruppen med 6 segrar och 2 oavgjorda på 8 matcher. Belgien har dock inte varit mycket sämre, utan står på lika många inspelade poäng som svenskarna.

Sett till målskillnaden däremot är det fördel Sverige, som har gjort 3 mål fler än belgarna. Det är tur det, för detta EM-kval bjuder på en makalöst spännande avslutning.

I den sista matchen av kvalet möts Sverige och Belgien på Guldfågeln Arena i Kalmar. Vi får alltså en helt avgörande match om gruppsegern.

Vinner Sverige mot Turkiet samtidigt som Belgien slår Ungern, kommer båda lagen att stå på 23 poäng inför den sista matchen. Så länge inte Belgien tar in de 3 målen i målskillnad tar alltså Sverige gruppsegern vid minst kryss mot Belgien. Gruppvinnaren går direkt till U21-EM, medan de 4 bästa av de 9 gruppsegrarna får kvala. 23 poäng kommer med största sannolikhet att räcka till att bli en av de fyra bästa tvåorna.

Speltips

Vi tror starkt på Sverige här. Sverige har som sagt gjort ett oerhört starkt kval hittills, och ser fantastiskt stabila ut. Turkiet har varit mer av en berg-och-dal-bana, och har bland annat förlorat mot Cypern i kvalspelet.

Turkiets chanser att ta sig till U21-EM är dessutom obefintliga, då de skulle behöva ta minst 9 poäng på 2 matcher för att ha en chans. Den som kan sin matematik vet att det inte är möjligt.

Klass och motivation kommer att fälla avgörandet ikväll. Hur det gick när nationerna möttes i våras? 3-0 till Sverige, i Turkiet.

Vi spelar den raka 1:an ikväll, utan att tveka.

  • Tips: Sverige vinner
  • Odds: 1.53, Bet365