Inför Östersund - Arsenal: Live stream, odds, startelvor

Den 15:e februari spelar Östersund sin dittills största match i klubbens historia, då Arsenal kommer på besök till Jämtland. Här ger vi er allt inför matchen. Läs vidare för att veta hur du kan streama Östersund – Arsenal, eller vilket speltips vi tagit fram.

Många svenskar är naturligtvis intresserade att följa segertåget Östersunds FK i Europa League. Nu har allvaret trappas upp ordentligt, och nästa lag på spelschemat är inga mindre än Arsenal. Med hjälp av live streams och odds kan du skapa ännu större spänning än vad som redan finns.

Vi kommer nämligen att tipsa dig kring vart du kan streama Östersund – Arsenal live. Samt dela med oss av ett speltips inför sextondelsfinalen av Europa League.

Vi tar fram allt som kan vara nödvändigt att veta innan stormatcherna mellan ÖFK – Arsenal. Kolla in våra live streams, startelvor, speltips, nya spelare och mycket mer.

Streama Östersund – Arsenal

För att kunna se alla matcher som spelas i Europa League så behöver du ett konto hos Dplay eller EurosportPlayer. Båda dessa streamingstjänst kommer att visa Östersund – Arsenal stream.

Du får enkelt tillgång till alla dessa matcher genom att skapa ett konto, och köpa det abonnemang som erbjuds. Kostnaden för att streama Östersund – Arsenal live från Europa League är 79 kr/månaden.

Det är inte bara Östersund – Arsenal via live stream som du låser upp genom att betala 79 kronor. Istället så kommer du kunna se all sport som sänds i dessa tjänster under en hel månad.

Östersunds matcher i Europa League har tidigare även sänds på deras lokala webbtidning – Östersundsbladet. Vi kommer självklart återkomma kring möjligheten att se Östersund – Arsenal via live stream inne på deras sida. I nuläget ser det endast ut som Dplay & Eurosport kommer att sända matchen live online.

 • Gå till Dplay
 • Skapa konto
 • Köp premium
 • Sänd Östersund – Arsenal live i Europa League

Notera gärna att sändning inför matchen kommer starta lite tidigare än matchen. Detta för att göra plats för ett försnack där experter pratar om matchens förutsättningar.

Söker du mer information för att streama Östersund – Arsenal live online så har kan du läsa mer om hur du sänder Europa League här.

Se på TV

I vanliga fall så är det Kanal 9 som håller i alla live sändningar för Europa League. Det kommer däremot ske ett undantag under kvällens stora match. Med tanke på att intresset för matchen kommer vara högt, så har man valt att sända Östersund – Arsenal på Kanal 5.

Därför är det just ”femman” du ska ta hjälp av om du vill se Europa League på TV.

Även när det kommer till sändningen på TV så kommer Kanal 5 att starta sin sändning en bit innan matchen.

 • TV-kanal: Kanal 5
 • Sändningsstart: Den 15/2, kl.18:15

Inför matcherna

Östersunds FK gjorde för två år sedan sin första säsong någonsin i Allsvenskan, och har därefter tagit svensk fotboll med storm. Som nykomlingar 2016 bjöd man på sprudlande offensiv fotboll, som samtidigt var vägvinnande. Det blev en åttondeplacering, och säsongen toppades med en bortaseger med 3-0 mot regerande mästarna Malmö FF.

När säsongen 2017 skulle inledas undrade många om Östersund var en ”one-hit wonder”, eller om klubben skulle fortsätta att imponera. Östersund svarade med att ge ett styrkebesked direkt – klubben vann Svenska Cupen efter att ha besegrat IFK Norrköping med 3-1 i finalen

Förutom prestige och ära innebar cupvinsten en kvalplats till Europa League. Historien kan ni redan – Östersund gjorde ett makalöst bra kvalspel och besegrade bland annat turkiska storklubben Galatasaray SK och grekiska topplaget PAOK Thessaloniki på sin väg till Europa League.

Väl i Europa League har framgångarna fortsatt. Laget avancerade vidare från gruppen med Athletic Bilbao, Hertha Berlin och Zorya Luhansk. I sextondelsfinalen ställs man nu emot engelska storklubben Arsenal FC.

– Det var det tuffaste laget att möta men det känns skitroligt. Nu får vi verkligen bekänna färg, säger Bobo Sollander, som spelat i Östersund sedan 2006 men som nu är assisterande lagledare.

– Välkommen till Norrlands inland i februari, lägger Sollander till.

Östersund och Arsenal möts i ett dubbelmöte, där den första matchen spelas i Jämtland torsdag den 15:e februari klockan. Returen, på Emirates Stadium, tar vid veckan därefter, den 22:a februari.

Match 1:

Östersunds FK – Arsenal FC

 • Plats: Jämtkraft Arena
 • Avspark: Torsdag 15:e februari, 19:00

Match 2:

Arsenal FC – Östersunds FK

 • Plats: Emirates Stadium
 • Avspark: Torsdag 22:a februari, 21:05

En förhoppning från Östersunds FK har varit en så pass kylig temperatur som möjligt. Idag, 5:e februari, säger prognosen till den 15:e februari -2 °C. Men mycket kan hända till dess.

Speltips & odds (match 1)

Östersund klättrade mot alla odds från fjärdedivisionen till Allsvenskan på fem år. Efter att endast ha tillhört högstaligan i ett år vann man Svenska Cupen, och skulle få delta i ett kvalspel där ingen trodde på laget. När det var klart att man lottades mot Galatasaray SK i första matchen blev knappast de som trodde på laget flera.

Men Östersund slog ut Galatasaray, och bjöd senare på ännu en bragd när man besegrade PAOK Thessaloniki på sin väg till gruppspelet. Därefter har, som ni vet, laget fortsatt att överraska.

Nu möter man Arsenal, och de flesta hävdar återigen att ”nu tar det stopp”. Men vi har lärt oss att aldrig räkna ut Östersund, och när Arsenal kommer till ett kyligt Jämtkraft Arena kan vi få se prov på att allt kan hända i fotboll.

Ordet ”skräll” räcker inte till för att beskriva Östersunds medverkan i sextondelsfinalen, och risken för att Arsenal underskattar Östersund är tveklöst stor. Frågan är också när någon av Arsenals spelare senast äntrade en konstgräsplan.

Östersund och Jämtland kanske inte tillhör drömdesinationen för en bra fotbollsresa. Trots detta förväntas det komma flera supportrar från Arsenal till Jämtland när matchen spelas.

Vi tror att det är positivt att Östersund inleder på hemmaplan. Vid en inledande match på Emirates hade risken varit stor att det hela var avklarat efter match 1, men nu är det Östersund som får börja spela hemma och därmed har ökade chanser att skaffa sig ett bra utgångsläge till match 2.

Att spela på en seger kanske är alltför optimistiskt, men vi tror absolut att Östersund kan få minst oavgjort i Jämtland. Vi spelar 1X i denna match – vinst på spelet vid hemmaseger eller vid oavgjort resultat. Oddset hämtar vi från Bet365: 2.50.

 • Odds, 1X: 2.50
 • Bettingsida: bet365

Förväntade laguppställningar uppdateras.