Inför kvällens landskamp: Kan Sverige skrälla på Bernabéu?

Kan Sverige ta hem kvällens vinst mot Spanien?

Trolig laguppställning, Spanien

De Gea

Carvajal – Ramos – Hermoso – Alba

Parejo – Busquets – Roberto

Asensio – Morata – Isco

Trolig laguppställning, Sverige

Olsen

Lustig – Helander – Jansson – Augustinsson

Claesson – Olsson – Ekdal – Forsberg

Isak – Quaison

Sverige mot grupprivaler

Då var det dags för Sverige att gå ut och möta grupprivalerna Spanien i EURO 2020-kvalifikationen. För tillfället ligger Spanien på toppen i gruppen med nio poäng, vilket är två poäng mer än vad Sverige har. Spanien har vunnit alla sina tre matcher och Sverige har vunnit två och spelat en oavgjord.

Victor Lindelöf och Andreas Granqvist kommer tyvärr inte att kunna medverka på dagens match på grund av skador. Istället för att spela med Sveriges förstahandsbackar tvingas Janne Andersson spela ingen annan än Pontus Jansson och Filip Helander på backlinjen.

Värt att nämna är att Sverige tog sig från ett 2-0 underläge mot Norge och kvitterade i 86 minuten. Sen gjorde Norge mål i nittionde minuten, som Sverige också gjorde. Matchen slutade därmed med 3-3. Skickligt av oss ändå. Med den glöden tror jag vi kan ta oss långt i EURO 2020.

Spaniens Daniel Parejo har haft en toppensäsong och förväntas starta i mittfältet i dagens match. Spanjoren har gjort nio mål och sju assist för sitt lag Valencia. För att vara en mittfältare så ser vi riktigt dugliga siffror här. Spanjoren är speciellt skicklig på långskott och frisparkar. Så vi får se upp med det.

Sverige visade även en väldigt bra form i senaste VM:et som spelades i Ryssland 2018. Eftersom vi kom till kvartsfinal, tror jag det gjorde oss tryggare i vilka vi är som lag och det förstärker därmed vårt självförtroende.

Speltips

Spanien har ju som tidigare nämnt vunnit alla sina tre senaste matcher och är i god form. Dock får man inte glömma att Sverige hade lite otur mot Norge och kan mycket väl göra bra ifrån i denna match.

Vi tror också att det kommer göras många mål i denna match då Sverige ser väldigt farliga ut på kontringar.

Spanien har en ny tränare, nämligen Luis Enrique som ännu inte har smält sig med spelarna. Det i sig kommer ta tid.

Vi tror att båda lagen kommer att ha lika mycket i bollinnehav, vilket också säger oss att matchen kommer att bestå av en hel del kontringar. Dock har Spanien sega spelare på yttrarna och det underlättar givetvis för Sveriges del.

Vi tror ju självklart att Sverige tar hem kvällens vinst till oddset 11.00 på Bet365.

  • Tips: Sverige vinner
  • Odds: 11.00 på Bet365
  • Match: Spanien – Sverige, EURo 2020-kvalifikation
  • Datum & tid: 10/6 kl.20:45
  • Arena: Santiago Bernabeu
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]