Inför kval till Allsvenskan: J-Södra - Trelleborg

Idag tar Jönköpings Södra emot Trelleborgs FF, i en match som avgör vilket lag som får spela i Allsvenskan 2018.

Allsvenskan och Superettan är färdigspelad sedan ett par veckor tillbaka. AFC Eskilstuna och Halmstads BK slutade på nedflyttningsplats i Allsvenskan, medan Brommapojkarna och Dalkurd går motsatt väg från Superettan.

Det enda som återstår av svensk ligafotboll denna säsong är att avgöra vilket lag som tar den sista platsen i Allsvenskan 2018, och vilket lag som istället får härja i Superettan nästa år.

Lagen som gör upp om detta är Jönköpings Södra (14:e plats i Allsvenskan) och Trelleborgs FF (3:e plats i Superettan), i ett dubbelmöte. Första mötet spelades i onsdags, och Trelleborg gick segrande ur den matchen. Med en 2-0-seger har man skapat sig lysande förutsättningar inför söndagens avgörande möte.

Eftersom bortamålsregeln används i detta dubbelmöte är det väldigt viktigt för Jönköpings del att hålla tätt bakåt. Skulle Trelleborg lyckas göra ett bortamål idag, då måste Jönköping smälla in hela fyra mål för att vinna totalt.

Förväntad startelva, Jönköpings Södra

Cajtoft
S. Karlsson – Tamimi – J. Karlsson – Siwe
Aasmundsen – Gojani
Svensson – Smylie – Thelin
Kozica

Mittbacken André Calisir blev utvisad i första mötet, och missar således matchen idag. Oklart vem som ersätter honom.

Förväntad startelva, Trelleborg

Johansson
A. Nilsson – M. Andersson – Blomqvist – Tideman
R. Nilsson
Håkansson – Jovanovic – Islamovic – Pode
Camara Jönsson

Senaste 5 matcher, Jönköpings Södra: AIK, B, 0-2. Kalmar, H, 2-0. Djurgården, B, 0-0. Östersund, H, 0-0. Trelleborg, B, 0-2.

Senaste 5 matcher, Trelleborg: Falkenberg, B, 1-1. Åtvidaberg, H, 4-0. IK Frej Täby, B, 2-2. Dalkurd, H, 2-2. Jönköpings Södra, H, 2-0.

Speltips och odds

I det första mötet lagen emellan var Trelleborg överraskande bra, och vann helt rättvist. Efter matchen kaxade Trelleborgs Zoran Jovanovic till sig och sade att Jönköping ”inte spelade som ett allsvenskt lag”, men visst hade han väl en poäng.

Man ska dock inte glömma att Jönköping fick en utvisning redan i första halvlek, vilket givetvis påverkade matchbilden. Trelleborg ledde dock redan matchen med 1-0 vid tillfället för utvisningen.

Trelleborg är ett offensivt farligt lag och vi tror att Trelleborg går segrande ur kvalet som helhet, mycket med tanke på att J-Södra får det väldigt svårt om Trelleborg lyckas göra ett mål. Däremot tror vi att Jönköping rycker upp sig lite sedan senast. Man är trots allt ett allsvenskt lag (åtminstone i en match till), och laget kan bättre än vad man visade upp senast.

Vi tror att J-Södra bjuder upp till spel bättre idag, och att de vinner hemmamatchen. Vi tror som sagt ändå att TFF lyckas få in ett mål, och spelar slutresultatet 2-1.

Odds 2-1: 8.50, Unibet
Odds 1: 1.86, Unibet

Avsparkstid: 14:45

[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]