Speltips inför Genk - Malmö FF: Startelvor & odds

Malmö FF gör sin första Europa League-match ikväll, när man på plats i Belgien ska ställas mot Genk. Läs vår införrapport till matchen.

Trolig laguppställning, Genk

Vukovic
Maehle – Aidoo – Dewaest – Nastic
Heynen – Pozuelo – Brge
Zhegrova – Gano – Paintsil

Skador: –
Avstängningar: –

Trolig laguppställning, Malmö FF

Dahlin
Vindheim – L. Nielsen – R. Bengtsson – Safari
Christiansen – Bachirou – Lewicki – Rieks
Rosenberg – Antonsson

Skador: Carlos Strandberg, Guillermo Molins, Fredrik Andersson
Avstängningar: –

Malmö FF tillbaka i Europa

Malmö FF har återigen lyckats ta sig in i Europaspel, och ska nu representera Sverige ute på kontinenten. Denna gång är det Europa League-spel som står på kartan, för första gången sedan 2011-12. Därefter har man även spelat i Champions League vid två tillfällen.

Lottningen såg till att Malmö FF hamnade i en grupp med norska skrällaget Sarpsborg, turkiska giganten Besiktas och belgiska storklubben Genk. Första utmaningen för MFF blir alltså Genk på bortaplan.

Genk är en riktig talangfabrik, och har fostrat spelare som Thibaut Courtois, Yannick Ferreira-Carrasco och Kevin De Bruyne. Även Napolis världsmittback Kalidou Koulibaly och Malmös Lasse Nielsen representerade Genk i unga år. För er som vill streama Genk – Malmö FF kommer ni istället att få se en gammal svenskbekant i Genks lag. Lagets mittbackgigant idag är nämligen ingen mindre än förre Hammarbyspelaren Joseph Aidoo. Med sin snabbhet och styrka har han snabbt blivit en favorit hos fansen, och han har dessutom gjort några mål för klubben.

Malmö FF reser till denna match utan skadade nyckelspelaren Carlos Strandberg. Även hemvändaren Guillermo Molins och reservmålvakten Fredrik Andersson är utanför truppen på grund av skador.

Från det Malmölag som var med senast det begav sig ut i Europa – när man krossades av Real Madrid och PSG hösten 2015 – har vi sju spelare kvar i MFF, vilket får ses som rätt många med tanke på den omsättningen av spelare vi har idag. Rasmus Bengtsson, Oscar Lewicki, Franz Brorsson, Markus Rosenberg, Andreas Vindheim och Fredrik Andersson är alla kvar i klubben, och så har vi ju Guillermo Molins som kommit tillbaka.

Speltips

Markus Rosenberg gick ut och sade att han var nöjd med lottningen, när motståndet i Malmös grupp blev förhållandevis lätt. ”Visst är det kul med stormatcher, men jag spelar fotboll för att vinna”, hette det från Super-Mackan.

Visst blir det svårt för Malmö att ta en topplacering i gruppen, men vi har hoppet uppe. Genk har visserligen finfin form, men försvaret är svagt för att vara en belgisk toppklubb. Man höll visserligen nollan i sin senaste match, men dessförinnan hade man släppt in 9 mål på 4 matcher, eller 11 mål på 6 matcher.

När Genk spelade playoff mot danska Bröndby IF var det lagets offensiv som räddade klubben, då man släppte in två mål både borta och hemma mot danskarna. Kunde Bröndby göra två mål, då kan även Malmö ställa till problem för Genk.

Sedan Uwe Rösler tog över Malmö har klubben fortfarande inte förlorat en match, och bara en gång har man lämnat planen mållösa. 17 matcher alltså, mål i alla matcher utom en.

Vi funderar på om vi ska spela X2 eller Båda lag gör mål, men känner att BLGM är mer lockande här. Genk borta blir trots allt Malmös tuffaste match sedan Rösler kom in, och det är möjligt att belgarna vinner. Dock tror vi att Malmö lyckas göra mål på det svajiga Genk som under den hittills korta säsongen redan hunnit med att spela matcher som slutat 4-1, 3-1, 2-1, 5-2, 3-2, 4-2 och 3-3.

[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]