IFK Göteborg - Hammarby: Live stream, speltips & laguppställning

Det är dags för den sista matchen av omgång 2 i Allsvenskan. Läs vår rapport inför IFK Göteborg – Hammarby.

Live stream IFK Göteborg – Hammarby

Det är mycket enkelt att live streama IFK Göteborg – Hammarby. Det enda du behöver ordna är ett konto på CMore, och där antingen köpa ett abonnemang eller en matchbiljett. Därefter är det bara att hälla upp chipsen i skålen, öppna ölen och slå dig ned i TV-soffan!

  • Match: IFK Göteborg – Hammarby, Allsvenskan
  • Datum & tid: Tisdag den 10 april, kl. 19:00
  • Arena: Gamla Ullevi, Göteborg
  • Streama Allsvenskan

Premiärseger både för IFK och för ”Bajen”

Både IFK Göteborg och Hammarby IF vann sina premiärmatcher i Allsvenskan. Hammarby utmanövrerade IK Sirius och bjöd publiken på en 3-1-seger efter att Jiloan Hamad gjort hattrick.

IFK Göteborgs första match i Allsvenskan 2018 spelades borta mot nykomlingarna Trelleborg. Med hjälp av två mål från anfallaren Elias Már Omársson (som dessförinnan inte gjort mål sedan 2016) och ett mål från inbytte Vajebah Sakor kunde ”Blåvitt” resa hem med en skön 3-1-vinst.

Hammarby och Göteborg var de lag som stod på bäst målskillnad efter den första omgången, och delade därför på serieledningen när omgång 1 var färdigspelad. Denna match är med andra ord en tidig seriefinal! Vinnaren från denna match att gå upp i ensam ledning av Allsvenskan, på 6 poäng.

Zengin hoppas bli spelklar

Hammarby har haft sina pappersstrul med nyförvärven Nikola Djurdjic och Erkan Zengin vilket gjorde att de missade premiären, och även om båda nu är med i truppen som rest till Göteborg är det fortfarande oklart om FIFA hinner acceptera och godkänna Zengins övergång i tid. Zengin själv var positiv när han talade med Fotbolldirekt.se i helgen.

– Jag är nästan spelklar till tisdag, vi får se, sade Zengin. Vi ska få ett besked från Fifa, men det ser positivt ut med spel på tisdag, det är 90 procents chans. Att det har dröjt så länge är för att Eskisehirspor inte velat godkänna övergången, att jag skulle vara deras spelare fortfarande.

Asbaghi ser fram emot hemmapremiären

IFK Göteborgs nye tränare Poya Asbaghi, som räddade Gefle från nedflyttning till Division 1 förra säsongen, ser fram emot kvällens match.

– Jag har aldrig spelat inför ett fullsatt Ullevi. Det är det man har längtat efter. Det kommer nog vara en bra match, en teknisk match. Två lag som vill lira. Ett Hammarby som är guldkandidat på många sätt – hos dem själva. Matchen innehåller allt man kan kräva av en fotbollsmatch och en hemmapremiär, säger Poya Asbaghi.

Trolig laguppställning, IFK Göteborg

P. Dahlberg
Starfelt – Calisir – S. Eriksson
Salomonsson – Diskerud – Affane – Wernersson
Omársson – Hysén – Ohlsson

Skador: Patrik Karlsson Lagermyr, August Erlingmark
Avstängningar:

Gustav Engvall är tillbaka efter magsjukdomen som höll honom borta från spel senast mot TFF, och Engvall kan ikväll göra sin första match sedan återkomsten till IFK Göteborg.

Trolig laguppställning, Hammarby

Wiland
Sandberg – Fällman – Paulsen – Borges
Junior – Andersen
Khalili – Tankovic – Hamad
Dibba

Skador: Mads Fenger
Avstängningar:

Hammarby väntas ställa upp med samma startelva som i premiären mot Sirius, men där numera spelklare Nikola Djurdjic eventuellt kan ta över Pa Dibbas plats i elvan.

Speltips

Det är mycket svårt att förutspå utgången av resultatet i denna match. Vi har dock hittat en intressant detalj som får oss att rikta blickarna mot ett målspel.

Bara två matcher från Allsvenskan 2018 har än så länge innehållit så många som fyra mål; Trelleborg mot IFK Göteborg och Hammarby mot Sirius. Nu möts Göteborg och Hammarby, och när dessa två målglada lag – som dessutom släppte in varsina mål senast – drabbar samman tror vi på mål åt båda håll.

Vi tror att både IFK Göteborg och Hammarby lyckas göra mål i matchen, och tänker placera våra pengar på spelet BLGM (båda lagen gör mål) till 1.75 gånger pengarna på Bet365.