IFK Göteborg - Dalkurd: Live stream, laguppställning & speltips

IFK Göteborg tar emot Dalkurd, i en match där ”Blåvitt” vill komma tillbaka på rätt bana efter två raka förluster.

Stream IFK Göteborg – Dalkurd

Matchen mellan IFK Göteborg och Dalkurd tros bli en riktigt spännande historia, och det är enkelt att streama den. Vad som krävs för att streama IFK Göteborg – Dalkurd live är att skaffa ett konto på CMore, och där antingen ett abonnemang eller en matchbiljett till just denna match. Sedan är det bara att luta dig tillbaka och njuta av matchen.

  • Match: IFK Göteborg – Dalkurd, Allsvenskan
  • Datum & tid: Torsdag den 19 april, kl. 19:00
  • Arena: Gamla Ullevi, Göteborg
  • Streama Allsvenskan med CMore

Mycket nytt i IFK Göteborg

IFK Göteborg genomförde en stor förändring inför Allsvenskan 2018. Klubben anställde oprövade Poya Asbaghi, vilket var banbrytande för en klubb så bunden vid traditioner. Dessutom på två olika sätt.

Göteborg har alltid setts som en klubb som har följt en tydlig svensk tradition. Laget har haft få spelare med utländsk bakgrund, att till exempel jämföra med den andra Göteborgsklubben BK Häcken som länge lockat till sig talanger från förorterna.

Dessutom har IFK Göteborg i alla år, från ”Svennis” till Alf Westerberg, spelat 4-4-2. Nu har klubben anställt en tränare med utländskt namn, som spelar 3-4-3. Poya Asbaghi tog över ett jumboplacerat Gefle i mitten av förra säsongen, och räddade klubben från nedflyttning med sitt offensivt formerade lag.

Tongångarna från Göteborgfansen har varit riktigt positiva, och man ser fram emot en spännande nystart. Hittills har det blivit en seger och två förluster för det ”Nya Blåvitt”.

Kvällens motståndare Dalkurd – där Asbaghi faktiskt varit assisterande tränare – är uppe i Allsvenskan för första gången någonsin. Klubben har haft en tuff inledning med matcher mot AIK, Östersund och Häcken. Östersund besegrade man, men de två övriga matcherna slutade i förluster.

Trolig laguppställning, IFK Göteborg

Dahlberg
Stafrelt – Calisir – S. Eriksson
Salomonsson – Sakor – Diskerud – Wernersson
Omarsson – Hysén – Affane

Skador: Patrik Karlsson Lagermyr, Sebastian Ohlsson (tveksam) Kristopher Da Graca (tveksam)
Avstängningar: –

Trolig laguppställning, Dalkurd

Demircan
Strand – Löfkvist – Ceesay – Jasarevic
Amin – Lawan
Berg – Sugita – Rashidi
Buya Turay

Skador: Alexander Ekblad, Ferhat Ayaz
Avstängningar:

Speltips

Inget av de här två lagen har fått den start de önskat; två förluster på tre matcher är facit för bägge lag.

Vi har ändå sett goda tendenser i IFK Göteborgs spel, och hade det inte varit för två missade jättelägen i mötet med Östersund senast hade man fått med sig minst en poäng från den matchen.

Med hemmaplansfördel, mot en nykomling, tror vi IFK Göteborg lyckas ta sin andra trepoängare för säsongen. Vi spelar den raka ettan till det fina oddset 1.95, på Bet365.