Speltips Hockeyallsvenskan 17/1

Då var det dags för hockeyallsvenskan, och närmare bestämt omgång 36. Årets upplaga av hockeyallsvenskan är en jämn historia. Det skiljer endast 13 poäng mellan 1:an Leksand och 9:an Modo. Ikväll har vi 6 matcher som går av stapeln och vi kommer ta en närmare titt på ett par av dem.

1. Timrå – Leksand

Varför inte börja kupongen med kvällens höjdpunkt? Matchen mellan Timrå – Leksand är en ren seriefinal där det endast skiljer en poäng lagen emellan. Hemmalaget Timrå har gjort en hittils väldigt bra säsong och man ser stabila ut. Även om man nu senast gjorde ett rejält magplask och gick på pumpen mot seriens jumbo Karlskoga. Leksand kommer även dem från en förslust där man föll hemma mot AIK, vilket i sig inte är någon sensation då AIK ligger och jagar precis bak på en 3:e plats.

Men det är två lag som är rejält revanchsugna och i en ren seriefinal behövs det knappast mer tändvätska. I en sån här jämn tillställning brukar hemmaplan vara en avgörande faktor och med det får Timrå ses som knappa favoriter. Ett spel på 1x ger inget spännande odds – 1,45, men i brist på annat så spikas den!

Spel: 1x

Odds: 1,45

2. Almtuna – Modo

Andra matchen är den mellan Almtuna – Modo. Hemmalaget parkerar på en stabil 5:e plats i tabellen och har också dem gjort en stabil säsong. Det är faktiskt inte alls många poäng upp till topp 2 och därmed direktplats. Nu senast gjorde man dock en blek insats när man borta fölorade med 5-3 mot Troja/Ljungby. Modo å sin sida kommer även dem från en förlust, där man blev nollade hemma mot Pantern.

Foppas lag behöver verkligen höja sig då en 9:e placering inte är den trevligaste positionen att innehava. Almtuna kommer givetvis gälla som favoriter men i en serie där alla kan slå alla är det alltid ovisst. Almtuna är ett av dem lagen som gör minst mål i serien medan Modo är en av dem som släpper in minst mål. Oddset på under 5,5 mål i matchen till 1,60 känns logiskt och spelvärt.

Spel: under 5,5 mål/matchen

Odds: 1,60

3. AIK – Björklöven

Hemmalaget AIK kommer in till denna matchen stärkta av en urstark seger senast mot serieledarna Leksand på bortais. Man gjorde en grym insats matchen igenom och jag tror AIK ligger och smyger lite i vassen. Man ser starka ut i varje lagdel och framåt ser de väldigt bra ut. Man är numera bara 4 poäng ifrån serieledning och när 1:an och 2:an möter varandra har dem en chans på att komma ännu närmare. Bortalaget kommer från en jämn SD-vinst över Pantern hemma och kommer också stärkta till detta mötet.

Man ligger för tillfället på en 6:e plats, fyra poäng bak AIK. På hemmaplan och i den formen man är i så håller jag AIK som klara favoriter, ett spännande odds är AIK-seger handicap -1,5 till 2,40 gånger pengarna.

Spel: AIK, handicap -1,5

Odds: 2,40

Alla odds är hämtade från Bet365 – världens största bettingsite

Det sammanlagda oddset för trippeln blir 5,56.

[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]