Hertha Berlin - Dortmund: Inför matchen, speltips & laguppställningar

Borussia Dormtund har förlorat förstaplatsen och kommer behöva slita hårt för att återta den. Läs allt inför matchen här!

Streama

Du kan se matchen mellan Hertha Berlin och Borussia Dortmund på Viaplay!

Viaplay låter alla som ar ett konto se de flesta matcher från de bästa ligorna och turneringarna i Europa! Den aktiva prenumerationen hos Viaplay är värd varenda krona och ger verkligen mycket tillbaka.

  • Match: Hertha Berlin – Borussia Dortmund
  • Datum & tid: 16/3-2019
  • Arena: Olympiastadion
  • Stream: ViaPlay

Trolig laguppställning, Hertha Berlin

Jarstein

Stark – Rekik – Torunarigha

Lazaro – Grujic – Maier – Mittelstädt

Duda

Kalou – Ibisevic

Trolig laguppställning, Dortmund

Burki

Hakimi – Weigl – Akanji – Diallo

Götze – Delaney – Reus

Sanho – Alcacer – Guerreiro

Dortmund går upp och ner

Dortmund ligger på andraplats i Bundesliga efter 25 omgångar av nervkittlande tysk fotboll, och kommer behöva göra mycket bättre ifrån sig för att kunna säkra ligatiteln.

Det har varit likt en berg- och dalbana för Dortmund på senaste tiden. Den ena dagen vinner man med 5-0 och veckan därpå spelar man antingen lika eller värre, nämligen en förlust. Jag tror att det kan ha med att spelarna tappat sin form, och i samband med Reus skada spelade de ännu värre. Nu är Witsel skadad vilket förvärrar det ytterligare för laget, speciellt för mittfältets defensiva del.

Hertha Berlin å andra sidan har varit någorlunda stabila denna säsong och ligger idag på en stabil 10:e plats i tabellen. Vid första anblicken kan Hertha Berlin se ut som ett typiskt B-lag, men är inget att underskattas då de gör det svårt mot alla lag i tabellen. Något som jag beundrar med detta lag är deras arena Olympiastadion. Varje gång jag ser Hertha Berlin spela på det tyska landslagets nationalarena, så tänker jag tillbaka på vilken historia arenan fått ta del av, som tillexempel sommarolympiaden 1936 som utspelades i Berlin.

Speltips

Jag tror att matchen kommer vara ”stel” för båda lagen och Dortmund kommer behöva jobba det lilla extra för att vinna, annars kan det se ut som en oavgjord match.

Herta Berlin har enbart förlorat två matcher på hemmaplan, och har hittills vunnit fem och spelat fem oavgjorda. Nyligen fick exempelvis Bayern Munich verkligen slita om en 1-0 vinst.

Hertha Berlin kommer att spela defensivt och backa hem med laget. Här gäller det att Dortmund verkligen tar vara på fasta situationer och passningar runt boxen.

Dortmund har defensiva bekymmer i mittfältet då Alex Witsel är skadad.

Vi går på magkänsla och tror att Dortmund vinner matchen till oddset 1,85 på Bet365

  • Tips: Dortmund vinner
  • Odds: 1.85 på Bet365