Speltips Handbolls-EM 17/1

Då var det dags att avsluta omgång 3, vilket också är sista matchen i gruppspelet vilket därmed är sista chansen för lagen att ta en slutspelplats. Segererruset från igår har nätt och jämnt lagt sig där Sveriges insats mot hemmanationen Kroatien är bland de bästa jag sett på 10 år! Men nu ska vi kika närmare på de sista matcherna i grupp C och D.

1. Tjeckien – Ungern

Första matchen ut är den mellan Tjeckien – Ungern. Läget i grupp D är öppet där lagen kan gå förbi varandra vid olika scenarion. Inför matchen står Tjeckien som 2:a med 2 poäng och Ungern ligger sist med 0 poäng. På förhand är detta en oviss match då lagen är relativt jämna och med allt som står på spel ikväll så kommer det avgöras på vilket lag som gör minst fel. Tjeckien har det bästa utgångsläget men Ungern ska man inte räkna bort.

En seger för Ungern och man är klara för avancemang in i turneringen på bekostnad av Tjeckien. Tror detta kommer bli en hård, tuff och jämn kamp där det blir relativt målsnålt. Oddset under 52,5 mål i matchen till oddset 2,25 känns spännande och kommer spelas.

Spel: Under 52,5 mål i matchen

Odds: 2,25

2. Tyskland – Makedonien

Kupongens andra match är Tyskland – Makedonien. Makedonien går in till denna matchen som gruppetta på maximala 4 poäng efter två omgångar. I den senaste matchen slog man Montenegro i en riktig nagelbitare där siffrorna skrevs till 29-28. Tyskland står på 3 poäng efter att man i förra matchen spela 25-25 mot Slovenien. Båda lagen är klara för nästa runda men här slåss man om position samt hur många poäng man får ta med sig till nästa steg.

Tyskarna har inte direkt övertygat medan Makedonien har visat på mental styrka och finess. På pappret är det en jämn match men som formen ser ut så är Makedonierna knappa favoriter här. Så ett handicapspel där Makedonien får leda med 4,5 mål och vinna matchen till 1,70 känns generöst!

Spel: Makedonien, vinnare +4,5

Odds: 1,70

3. Montenegro – Slovenien

Vinna eller försvinna, lite så är förutsättningarna i den tredje matchen på kupongen. Montenegro som ligger sist i grupp C med noll inspelade poäng hade inte marginalerna på sin sida sist mot Makedonien där man föll med en boll. Det var definitivt ett steg i rätt rikting efter premiärmatchen mot Tyskland där man vek ner sig totalt och förlorade med 13(!) bollar. I denna matchen har man chans till att vända på allt i ett sista försök att nå vidare avancemang.

Slovenien har allt att förlora och kommer nog spela lite mer försiktigt. Slovenerna är i grund och botten ett starkare lag men då Montenegro inte har något att förlora kan det här bli en riktig nagelbitare. Ett handicapspel på Montenegro +5,5 som vinnare ger oddset 1,55 vilket känns spelvärt.

Spel: Montenegro, vinnare +5,5

Odds: 1,55

4. Spanien – Danmark

Vi avrundar kupongen med turneringens kanske på pappret hetaste match hittils. Den mellan de två giganterna Spanien – Danmark. Dessa två lag tillsammans med Kroatien och Frankrike är och har varit de starkaste lagen i världen de senaste tio åren. Det ligger inte bara poäng i potten utan även mycket ära och prestige. Spanien leder gruppen på maximala 4 poäng medan danskarna chockartat förlorade senast mot Tjeckien där siffrorna skrevs till 27-28.

Vill man ha en ärlig chans på att gå vidare från nästa gruppspel behöver danskarna verkligen ha med sig dessa poängen som en seger ger över Spanien. Båda lagen är i grund och botten jämna och denna matchen kan gå hur som helst. Jag tror ändå på en målsnål match där oddset på under 52,5 mål i matchen ger 2,10.

Spel: under 52,5 mål i matchen

Odds: 2,10

Alla odds är hämtade från Bet365 – världens största bettingsite

Det sammanlagda oddset för denna fyrling blir 12,4.

[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]