Speltips i Handbolls-EM 2018, 15/1

Speltips 15/1

Europamästerskapen i handboll 2018 är inne i omgång 2 i gruppspelen och på dagens kupong har vi tre stycken matcher som vi ska analysera och ge ett förhanstipp på. Turneringen går som bekant nere i Kroatien. Vilket också gör hemmanationen till en av förhandsfavoriterna.

1. Ungern – Spanien

Ungern – Spanien är omgång nummer 2 i grupp D. Ungern förlorade sin första match mot Danmark och slutsiffrorna skrevs till 32-25. Det i sig är inget att grämas över då Danmark också är en utav de stora favoriterna i turneringen. Spanien å sin sida kommer från en demolering av Tjeckien där slutsiffrorna skrevs till 32-15. Visserligen var det väntat med en spansk seger men den var ändå imponerande. Den här matchen kommer bli betydligt jämnare då Ungern inte är någon blåbärsnation. Får Ungern i gång sitt skytte och man har medgång i matchstarten så kan detta bli en tuff match. Spanien kommer oavsett gälla som favoriter och ett handicapspel på Spanien -2,5 som segrare ger oddset 1,80 vilket kommer att ryggas.

Spel: Handicap, Spanien -2,5

Odds: 1,80

2. Tjeckien – Danmark

Tjeckien – Danmark är andra hälften i grupp D där Danmark ligger på en 2:a plats bak spaniorerna på målskillnad. Sin första match slog man som bekant Ungern med 32-25 och såg väldigt stabila ut. Tjeckien har hamnat i en tuff grupp och är på pappret klart sämre än övriga lag och uppgiften ikväll mot Danmark kommer bli lika svår som den mot Spanien. Danmark som i tio års tid har varit ledande i handbollsvärlden känns heta och formtoppade inför denna EM-turneringen.

Målvaktsspelet ock kontringsspelet är som vanligt grundpelarna i detta danska bygge i kombination med ett rörligt och explosivt anfallsspel. Jag ser ingen annan utväg än att tippa Danmark som segrare. En rak 2:a ger 1,02 gånger pengarna och känns ganska meningslöst så ett handicapspel på Danmark -8,5 till oddset 1,80 spikas istället

Spel: Handicap, Danmark -8,5

Odds: 1,80

3. Montenegro – Makedonien

Kupongens tredje match är den mellan Montenegro – Makedonien. Det är också omgång 2 fast i grupp C. Montenegro gjorde en oinspirerad första match mot Tyskland där man fick däng med 32-19. Man såg oerhört loja och bleka ut. Visst var tyskarna favoriter men slutsiffrorna kändes onödigt stora. Makedonien å sin sida vann sin första match mot Slovenien med 25-24. En otroligt jämn och välspelad match som blev en riktig nagelbitare.

Det är små marginaler i handboll och särskilt i gruppspelet så är varje seger enormt viktig om man ska lyckas gå vidare från gruppen. För Montenegro är detta vinna eller försvinna medan Makedonien kan säkra sin plats i slutspelet. Rent baserat på respektive lag och deras bredd så är Makedonien favoriter men jag tror att Montenegro kommer vara taggade till tänderna. Ett handicapspel på Montenegro +4,5 mål till oddset 1,80 kommer således spelas

Spel: Handicap, Montenegro +4,5

Odds: 1,80

Alla odds är hämtade från Bet365 – världens största bettingsite

Missa inte Sveriges nästa match mot Kroatien. Behöver du hjälp med att veta hur du kan streama Sverige – Kroatien i handboll så kan du läsa mer via vår länk.