Hammarby - Sirius: Live stream, speltips & odds

På söndag drar Allsvenskan igång! Klockan 15:00 tar Hammarby emot Sirius på ett fullsatt Tele2 Arena.

  • Match: Hammarby – Sirius, Allsvenskan
  • Datum & tid: Söndag den 1 april, kl. 15:00
  • Arena: Tele2 Arena, Stockholm
  • Streama Allsvenskan

Hammarbys offensiv övertygar

För femte året i rad har Hammarby sålt ut sin hemmapremiär, och det kommer att bli en riktig publikfest på ”Nya Söderstadion”. Genrepet mot IFK Norrköping gav optimism inför framtiden; Imad Khalili visar form från fornstora dagar, Kennedy satte i vanlig ordning ett frisparksmål och dessutom är showaren – både på och utanför planen – Erkan Zengin tillbaka i klubben.

Det blåser äntligen positiva vindar på Södermalm. Ledningen har talat om en topp 5-placering, stjärnorna Svendsen och Zengin har sagt topp 3, och Muamer Tankovic har till och med gått så långt till att prata om SM-guld.

Om Hammarby når toppen återstår att se, men truppbygget ser onekligen intressant ut och den offensiva kvaliteten och bredden är det inte många lag som kan matcha.

Sirius har värvat starkt

IK Sirius har värvat lovande under försäsongen, med bland annat den förre Eskilstuna- och Göteborgsmittfältaren Abdul Razak, som har landskamper med Elfenbenskusten på meritlistan och som tillhörde Manchester City som ung.

För några veckor sedan värvades även Omar Eddahri in, även han tidigare Eskilstunaspelare, och Sirius har helt plötsligt ett riktigt intressant lag. Nu är dessutom Moses Ogbu tillbaka från skada, och skyttekungen från Superettan 2016, Shkodran Maholli, är i år med från säsongsstart.

Senaste 5 möten

2012: Svenska Cupen, Sirius – Hammarby 1-1 (Sirius: Alagie Sosseh. Hammarby: Sinan Ayranci) (6-4 efter straffar)

2014: Superettan, Sirius – Hammarby 2-1 (Sirius: Stefan Silva, Moses Ogbu. Hammarby: Marko Mihajlovic)

2014: Superettan, Hammarby – Sirius 4-1 (Hammarby: Erik Israelsson, Johan Persson, Kennedy Bakircioglü, Amadaiya Rennie. Sirius: Daniel Ahonen)

2017: Allsvenskan, Sirius – Hammarby 1-1 (Sirius: Niklas Busch Thor. Hammarby: Fredrik Torsteinbö)

2017: Allsvenskan, Hammarby – Sirius 3-3 (Hammarby: Jiloan Hamad, Sander Svendsen 2. Sirius: Shkodran Maholli 2, Johan Andersson)

Trolig startelva, Hammarby

Blazevic
Sandberg – Fällman – Paulsen – Borges
Bakircioglü – Junior
Khalili – Hamad – Tankovic
Dibba

Trolig startelva, Sirius

Wicks
Larson – Pehrsson – Björkström – Arvidsson
Haglund – Ogbu – Lundholm
Lundholm – Maholli – Eddahri

Speltips

Både Hammarby och Sirius har rustat bra inför säsongen, men vi håller Hammarby som det starkare laget. Med hjälp av en fantastisk hemmapublik i ryggen tror vi att ”Bajen” vinner denna premiär, och skaffar sig en bra start på säsongen.

Hammarbys väntade startelva ser väldigt stark ut, med en Muamer Tankovic som kommer från en fin försäsong, med Jiloan Hamad som väntas ta ytterligare steg och en Kennedy Bakircioglü som ser oförskämt fräsch ut för sin ålder. Skulle det behövas kan Hammarby byta in Erkan Zengin (14 mål och 19 assist i turkiska andraligan föregående säsong) för att röra om i grytan. Utöver det finns en målfarlig Sander Svendsen redo att hoppa in, och starke Nikola Djurdjic som kan användas som ett hot i luftrummet om spelet låst sig.

Sirius har kvaliteter även de, men i en av säsongens tuffaste bortamatcher tror vi inte att de räcker till.

Vi spelar den raka 1:an till 2 gånger pengarna, på Bet365.

[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]