Hammarby - Örebro: Speltips, odds & troliga startelvor

Klockan 19:00 ska Hammarby ställas mot Örebro på Tele2 Arena. Guldjagande Hammarby ska avfärda ett formsvagt Örebro.

Trolig laguppställning, Hammarby

Wiland
Sandberg – Paulsen – Fällman – Borges
Junior – Bakircioglü
Khalili – Tankovic – Hamad
Djurdjic

Skador: Jeppe Andersen
Avstängningar: –

Trolig laguppställning, Örebro

Jansson
Tranberg – Almebäck – Ring
Björnkvist – Mårtensson – Gerzic – Granlund
Besara – Boye – Rogic

Skador: Arvid Brorsson
Avstängningar: Martin Lorentzon

Hammarby formstarka, Örebro formsvaga

Hammarby IF har efter en period med fyra matcher utan seger kommit tillbaka på rätt bana igen. Nio av nio poäng av nio möjliga inkasserades när man mötte bottenlaget Dalkurd och därefter jumbon Trelleborg i ett dubbelmöte. Allt enligt sin ordning, alltså. Därefter följde Hammarby upp med att kryssa borta mot guldkandidaten IFK Norrköping.

Trots Hammarbys goda form har AIK skaffat sig ett litet försprång i toppen. ”Gnaget” har vunnit sina sex senaste matcher, vilket innebär att de svartgula från att ligga bakom Hammarby har passerat och skaffat sig ett två poäng stort försprång. Pressen ligger alltså på Hammarby att leverera en seger mot ÖSK ikväll.

Om Hammarby och AIK är formstarka kan vi definitivt säga det motsatta om Örebro. Laget har inte vunnit en match sedan i maj och står på hela sju matcher utan seger. Som det ser ut just nu har Örebro bara fyra poäng ner till kvalstrecket, och det är lätt att glömma att laget faktiskt inledde säsongen med fyra segrar och tre oavgjorda.

När lagen möttes under vårsäsongen gick Hammarby segrande ur matchen, efter att sedan Örebro fått en utvisning vänt 0-1-underläge till seger. Förra säsongen vann Hammarby dessutom båda matcherna lagen emellan, och gjorde då totalt 6 mål.

Hammarby saknar Jeppe Andersen till kvällens match, och det är ännu oklart vem som ersätter. Ett alternativ är att sätta Junes Barny på innermittfältet, och ett annat är att flytta upp Mads Fenger. Hammarbyfansen hoppas dock på att lagkaptenen och klubblegendaren Kennedy Bakircioglü får göra sin första allsvenska start för säsongen.

Speltips

Ett formstarkt topplag mot ett bottensvagt mitten/bottenlag. Hammarby har blivit ett lag som vinner matcherna de ska vinna, vilket man inte alls kunde säga om laget för några år sedan. ”Bajen” har radat upp segrar när man mött svaga lag som Sirius, Brommapojkarna, Örebro, Dalkurd och Trelleborg.

Örebro inledde visserligen säsongen starkt, men resultaten har blivit sämre och sämre och laget är inne i en djup formsvacka. I senaste matchen förlorade man mot bottenlaget Brommapojkarna.

Vi tror att Hammarby kommer att ta en relativt enkel seger, och detta med minst två mål. Vi spelar därför Hammarby -1.5 i asian handicap (Hammarby att vinna med minst två mål) till oddset 2.10 gånger pengarna på Bet365.

  • Tips: Hammarby vinner med minst två mål
  • Odds: 2.10, Bet365
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]