Häcken - Kalmar: Live stream, speltips & odds

BK Häcken tar emot Kalmar FF i den allsvenska premiären. Här ger vi er det viktigaste inför matchen.

  • Match: Häcken – Kalmar, Allsvenskan
  • Datum & tid: Söndag den 1 april, kl. 15:00
  • Arena: Bravida Arena, Göteborg
  • Streama Allsvenskan

Storvärvning till Häcken

BK Häcken slog i dagarna till med en riktig storvärvning, då stjärnanfallaren Moestafa El Kabir värvades hem. El Kabir spelade i BK Häcken under åren 2013 och 2014, och gjorde där totalt 31 allsvenska matcher och 19 mål. Efter några år i Saudiarabien, Turkiet och Japan är El Kabir nu alltså tillbaka i Häcken.

BK Häckens nya tränare Andreas Alm har en minst sagt intressant offensiv att tillgå. Utöver El Kabir finns bland annat yttern Mervan Celik att tillgå, som värvades förra sommaren men som då inte var i form. Nu har han en hel försäsong bakom sig och borde vara redo att visa sig från sin rätta sida. Lyckas dessutom bolltrollaren Paulinho att hålla sig skadefri kan detta bli en mycket bra säsong för Häcken.

Nya brassar i Kalmar

Nanne Bergstrand har genom åren gjort sig känd för sitt sydamerikanska spår, där han hämtar in talangfulla spelare från Brasilien. Inför denna säsong har den kvicke yttermittfältaren Hiago Ramiro värvats in, och även anfallaren Nixon Reis Cardoso. Nixon var för några år sedan ordinarie i brasilianska förstaligaklubben Flamengo, som han tillhörde samtidigt som Ronaldinho. Skador har dock stört Nixons karriär, och nu har han istället hamnat i Kalmar FF.

Förblir Rasmus Elm frisk kan han, Erton Fejzullahu, de nya brassarna och den gamla – Romário – åstadkomma problem för vilket allsvenskt motstånd som helst.

Senaste 5 möten

2015: Häcken – Kalmar 3-0 (Häcken: Nasiru Mohammed, Joel Andersson)

2016: Kalmar – Häcken 1-1 (Kalmar: Marcus Antonsson. Häcken: Paulinho)

2016: Häcken – Kalmar 2-3 (Häcken: John Owoeri, Emil Wahlström. Kalmar: Romário, Tobias Eriksson, Måns Söderqvist)

2017: Kalmar – Häcken 0-1 (Häcken: Daleho Irandust)

2017: Häcken – Kalmar 2-0 (Häcken: Paulinho, Nasiru Mohammed)

Förväntad startelva, BK Häcken

Anfallaren Alhassan Kamara saknas på grund av skada. Återstår att se om ersättaren blir Viktor Lundberg, som spelade anfallare i genrepet, eller om El Kabir kliver in direkt.

Abrahamsson
J. Andersson – R. Lindgren – Ojala – A. Andersson
Friberg – Faltsetas
Mohammed – Irandust – Paulinho
Lundberg

Förväntad startelva, Kalmar FF

Emin Nouri saknas på grund av skada, och av KFF:s förberedelser att döma kliver mittfältsveteranen Tobias Eriksson ner på högerbackspositionen.

Hägg-Johansson

T. Eriksson – V. Elm – Agardius – Akas
M. Hallberg – H. Hallberg – R. Elm – Romário
Nixon – Fejzullahu

Speltips

Häcken är favoriter i denna match, men enligt oss inte så pass stora favoriter som spelbolagen vill göra gällande. 1.45 på den raka 1:an är definitivt inte spelvärt, definitivt inte i en premiär då man inte riktigt vet vart lagen står. Istället tänker vi spela på ett målspel.

Det är som sagt premiär, vilket ofta leder till avvaktande matcher. Det är visserligen två offensivt starka lag men Nanne Bergstrand har, sedan återkomsten till Kalmar FF, gjort sig känd för att prioritera defensiven. Andreas Alm byggde även han en solid defensiv när han tränade AIK.

Vi tror på en målfattig match, med totalt ett eller kanske två mål. Därför spelar vi under 2,5 mål i matchen, till oddset 2 gånger pengarna på Bet365.

[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]