Fotbollseuropa: Speltips 19/2

Då var det äntligen dags för en ny vecka och med den kommer nya matcher och nya speltips från oss på sportal. På dagens meny har vi lite blandat från både England, Tyskland och Italien. Nedanför kommer lite matchanalyser och förhandstipp.

1. Eintracht Frankfurt – RB Leipzig

Kupongens första match är den mellan Eintracht Frankfurt – RB Leipzig i tyska bundesliga. Det är ett möte mellan 6:an och 4:an i tabellen och det skiljer endast 2 poäng lagen emellan. Det är en oerhört jämn tabell, framförallt i de övre skiktet där det bara är 4 poäng mellan 6:an Eintracht och 2:an Dortmund. Så det är match av stor vikt gällande positionering till Europa.

Hemmalaget har gjort en väldigt bra säsong och har hålt en överraskande jämn nivå under året. En 6:e plats med smak på mer är en imponerande insats. RB Leipzig har gjort en stabil säsong, laget som under de senaste säsongerna utvecklats till en stormakt inom tysk fotboll. Man har nu Emil Forsberg tillbaka efter drygt två månaders frånvaro och är såklart en extra boost. Ett x2 här känns oerhört stabilt och ger oddset 1,40 som inte är direkt wow men ändå spelvärt.

Spel: x2

Odds: 1,40

2. Lazio – Verona

Match nummer två är Lazio – Verona. Serie A har på senare år höjt nivån från tidigare årtionde och fotbollen i Italien ser numera allt bättre ut och framförallt mer konkurranskraftig ute i Europa. Framförallt med Juventus och Napolis framfart. Just den här uppgörelsen är dock en mellan två klubbar med olika förutsättningar.

Stora anrika Lazio(5:a i tabellen) tar emot ett Hellas Verona som ligger pyrt till på en 19:e plats i tabellen, med 5 poäng upp till strecket. Det är ett Lazio med stort självförtroende som entrar denna match. Man har goda förutsättningar på en topp 3 placering i år vilket hade varit ett stort lyft. Man är starka hemma och man spottar in mål.

Det är bara Juventus som mäktat med fler mål. Verona å sin sida har svårt att hålla tätt där bak och det är just det här scenariot som jag tror kommer utspela sig, Lazios anfall mot Veronas försvar. Dock så är varje match en cupmatch för Verona när deras existens står på spel så dem kommer verkligen kriga där ute. Ett lockande spel är Verona +3 i handicap till oddset 1,57.

Spel: Verona, handicap +3

Odds: 1,57

3. Wigan – Manchester City

Sista matchen som vi tar en närmare titt på är Wigan – Manchester City i engelska FA-Cupen. Det är den 5:e omgången som står vid dörren och det börjar närma sig kvartsfinaler. Hemmalaget Wigan som numera spelar i League 1(vilket är tredje divisionen i England) har gått bra i år och man ligger tillsammans med Blackburn på en delad 2:a plats.

Klassiska Wigan med traditioner i Premier League har börjat klättra upp lite på den stegen där man så kraftigt föll ner för några år sedan. Det är äntligen lite vind i seglena och man har goda chanser att ta sig upp till The Championship. Med 63 inspelade poäng på 30 matcher och med bara 18 insläppta så ser man väldigt stabila ut.

Givetsvis kommer man vara klara underdogs här ikväll oavsett lag Manchester City ställer ut på planen. Bortalaget behöver ingen direkt presentation utan man ska helt enkelt bara hit och vinna matchen. Då det är mycket matchande för City så tror jag inte man vill riskera omspel utan en seger här kommer prioriteras även om folk kommer att vilas. Ett spel där Manchester City vinner båda halvlekarna ger oddset 1,90 vilket är otroligt spelbart!

Spel: City vinner båda halvlekarna

Odds: 1,90

Alla odds är hämtade från Bet365- världens största bettingsite

Det sammanlagda oddset för trippeln är 4,17

[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]