FC Midtjylland - Malmö FF: Speltips, odds & startelvor

Midtjylland och Malmö möts på torsdag i playoff-returen till Europa League, där det ska avgöras vilket lag som kvalificerar sig för slutturneringen.

Trolig laguppställning, Midtjylland

J. Hansen
K. Hansen – Sanneh – Scholz
J. Andersson – J. Poulsen – T. Sparv – Dal Hende
Onyeka – Onuachu – Wikheim

Skador: Rilwan Hassan
Avstängningar: –

Trolig laguppställning, Malmö

Dahlin
E. Larsson – Bengtsson – L. Nielsen – Safari
Bachirou – Christiansen – Lewicki – Rieks
Antonsson – Rosenberg

Skador: Carlos Strandberg
Avstängningar: –

 

Malmö har ett tufft utgångsläge

Det var en händelserik match som utspelade sig på Stadion. Malmö dominerade första halvlek och hade 2-0 i paus, men när man trodde att laget skulle ordna ett fint utgångsläge inför bortareturen tappade man det helt i andra halvlek.

I den 60:e minuten kunde Gustav Wikheim sätta dit kvitteringen, och innan matchen var över fick Johan Dahlin hämta ut bollen ur nätet ännu en gång. Matchen slutade 2-2 och Malmö har plötsligt en riktigt svår uppgift framför sig på MCH Arena.

Malmö måste alltså vinna för att gå vidare, alternativt spela oavgjort i form av 3-3, 4-4 eller 5-5 och så vidare. Vid 0-0 eller 1-1 går Midtjylland vidare, medan 2-2 tar matchen till förlängning. Det blir alltså en spännande match att se för dig som planerar att streama Midtjylland – Malmö live.

Midtjylland kommer till matchen med ett skadefritt lag, och den enda spelaren i truppen som är skadad är reserven Rilwan Hassan.

Malmö FF har ett värre avbräck; Carlos Strandberg hålls borta på grund av den hälseneskadan som också tvingade honom att avstå det första mötet.

 

Speltips

Malmö FF har fortfarande inte förlorat en match under nye tränaren Uwe Rösler, och även om utgångsläget är tufft tror vi att man kan ordna avancemang.

Oavgjort kommer troligen inte att räcka långt på torsdag, och Röslers manskap kommer att gå för att avgöra så tidigt de kan. Vi kanske spelar lite med hjärtat nu, men Malmö FF har som sagt inte en enda förlust under Rösler. Nio segrar och fem oavgjorda, med målskillnaden 28-7. Det är fina siffror.

Malmö kommer dessutom från en övertygande seger med 5-0 mot Sirius, då man visade att man har gott av kvalitet och spets. Det var Malmös största seger denna säsong, och formen är alltså på uppgång. Dessutom fick Romain Gall göra sina två första mål för klubben, och det andra nyförvärvet Marcus Antonsson blev målskytt för tredje matchen i rad. Markus Rosenberg byttes in och blev målskytt. Anmärkningsvärt är att alla fem mål i krossen kom i andra halvlek.

Vi tror att det kan bli något utav det här, och spelar den raka 2:an till det lockande oddset 3.75 gånger pengarna. Det finner ni på Bet365.

  • Tips: Malmö vinner matchen
  • Odds: 3.75
  • Spelbolag: Bet365

 

[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]