FC Köpenhamn - Atlético Madrid: Inför matchen, startelvor & odds

FC Köpenhamn har en riktigt tuff match att vänta ikväll, när Atlético Madrid kommer på besök till Parken.

Denna vecka återvände Europafotbollen till matchschemat, och vi har bland annat fått se duster mellan Juventus och Tottenham samt Real Madrid och Paris Saint-Germain.

Idag är det Europa League-kväll, och en av de mest intresseväckande matcherna utspelar sig på Parken.

FC Köpenhamn tar emot den spanska storklubben Atlético Madrid på en utsåld arena. Uppemot 37 000 åskådare har köpt biljett, i vad som kommer att bli en sällan skådad publikfest på dansk mark.

FCK tog sig till sextondelsfinalen efter att ha tagit andraplatsen i en grupp de delade med Lokomotiv Moskva, FC Sheriff och Zlin.

Atlético Madrid har hamnat här sedan man misslyckades med att gå vidare från Champions Leagues ”Dödens grupp”, som förutom Atlético även bestod av Roma, Chelsea och slagpåsen Qarabag FK. Atlético kom trea i gruppen, och fick därmed nöja sig med en plats i Europa Leagues sextondelsfinal.

I FC Köpenhamn spelar tre svenskar. Robin Olsen kommer att vakta kassen ikväll, medan bägge mittbackarna Erik Johansson och Mikael Antonsson dessvärre är skadade.

Förväntad laguppställning, FC Köpenhamn

Olsen
Ankersen – Vavro – Luftner – Bengtsson
Skov – Gregus – Kvist – Fischer
Pavlovic – Sotriou

Skador: Aboubakar Keita, Erik Johansson, Mikael Antonsson
Avstängningar: Zeca

Förväntad laguppställning, Atlético Madrid

Oblak
Juanfran – Giménez – Hernández – Luis
Correa – Partey – Ñiguez – Ferreira-Carrasco
Costa – Griezmann

Skador: Diego Godin, Stefan Savic
Avstängningar: –

Speltips och odds

Till att börja med är Atlético Madrid ett av världens bästa fotbollslag. Atlético har dessutom en fin form bakom sig, då man står på tre raka vinster och inte har släppt in något mål under dessa tre matcher.

FC Köpenhamn har inte haft de bästa förutsättningarna inför denna match. Danska ligan har haft uppehåll sedan 10 december, och sedan dess har FCK endast spelat två tävlingsmatcher, efter att den danska fotbollen kickade igång igen i början av februari. Matchträning är en viktig faktor, och vi har svårt att tro att Köpenhamnspelarna är i toppform ikväll.

När Atlético möter ett på förhand sämre lag, och där Atlético dessutom har förutsättningarna på sin sida, då tror vi att Madridklubben vinner matchen.

Vi spelar den raka 2:an, till oddset 1.61 på Bet365.

Odds, 2: 1.61, Bet365

Avspark: 21:05

[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]