FC Köln - Arsenal: Speltips, odds och inför matchen

Champions League-spelet är över för denna gång, och nu är det dags för Europa League. I Grupp H tar FC Köln emot Arsenal.

Grupp H är fortfarande en öppen. Arsenal leder gruppen, men kan fortfarande missa avancemang till åttondelsfinal. FC Köln innehar gruppens sistaplats, men har ändå möjlighet att ta sig till åttondelsfinal.

Det ska dock rätt mycket till för att Arsenal ska misslyckas med att gå vidare. Det krävs att man förlorar sina båda återstående matcher, samtidigt som resultaten i övriga matcher måste gå emot laget. Tar man poäng ikväll är man med andra ord slutspelsklart.

Arsenal gjorde en bra match i helgen, och vann fullt rättvist mot stadsrivalen Tottenham med 2-0.

FC Köln har haft en katastrofal säsongsinledning. Laget ligger med marginal sist (!) i Bundesliga, och har på 12 omgångar endast spelat in 2 poäng. I helgen blev det torsk borta mot Mainz, och det är bara för laget att satsa på att inte trilla ur serien.

Men oavsett om Köln hänger kvar är fansen knappast nöjda och belåtna med en mitten/bottenplacering. Kanske kan ett bra Europa League-spel rädda säsongen? Då lär det krävas poäng ikväll.

Förväntad startelva, Köln

Horn
Klünter – Sörensen – Maroh – Rausch
Jojic – Lehmann – Özcan – Bittencourt
Osako – Guirassy

De ordinarie startspelarna Jonas Hector, Marcel Risse och Dominique Hentz missar kvällens match på grund av skador.
Marco Höger och Simon Zoller missar matchen.
Christian Clemens har skavanker och kommer att testas tätt inpå matchen.

Förväntad startelva, Arsenal

Ospina
Debuchy – Mertesacker – Holding
Nelson – Coquelin – Willock – Maitland-Niles
Walcott – Wilshere
Welbeck

Santi Cazorla är det enda definitiva skadeavbräcket för Arsenal ikväll.
Olivier Giroud har haft problem med låret på sistone, men väntas vara redo för spel ikväll.
Arsenal är i praktiken klart för slutspel, och Wènger lär rotera kraftigt i startelvan.

Senaste 5 matcher, Köln: Hertha Berlin (DFB Pokal), B, 3-1. Bayer Leverkusen, B, 1-2. BATE Borisov (EL), H, 5-2. Hoffenheim, H, 0-3. Mainz, B, 0-1.

Senaste 5 matcher, Arsenal: Norwich (EFL Cup), H, 2-1. Swansea, H, 2-1. Röda Stjärnan (EL), H, 0-0. Manchester City, B, 1-3. Tottenham, H, 2-0.

Tabellen

Speltips och odds

FC Köln har varit rent ut sagt förkrossande dåliga denna säsong. Laget har inte vunnit en enda ligamatch, men har visserligen tagit en seger i Europa League och även en i DFB-pokal. Köln behöver en seger ikväll för att inte tappa hoppet om gruppens andraplats, men de lär få det svårt.

Arsenal har gjort en okej säsongsöppning, möjligen något svagare än väntat. I helgen gladde man fansen genom att vinna derbyt mot Tottenham.

Arsenal är så gott som klart för avancemang redan, och vi väntar oss att få se en mycket reservbetonad startelva. Klubben säkrar definitivt avancemang vid minst en poäng ikväll, och det är även den utgången vi tror att denna matchen får. Vi tippar 1-1.

Odds X: 3.54, Unibet
Odds 1-1: 6.75, Unibet

Avsparkstid: 19:00

[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]