Europa League 4/10: Red Bull Salzburg - Celtic

Vi kör vidare på Europa League där vi har en hel del matcher under torsdagskvällen. En av dem är matchen mellan Salzburg – Celtic. En match som på förhand kan bli oerhört intressant med tanke på utgångsläget och situationerna i de båda klubbarna. Vi kommer i sedvanlig ordning att analysera matchen och komma med förhandstipp tillsammans med odds.

Avspark: 18.55
Plats: Red Bull Arena
Liga: Europa League
Speltips: hörnor Celtic +2
Odds: 2,10

Salzburg

Hemmalaget ligger inne med en fin form där man i skrivande stund har sex raka vinster i både liga och Europa League där man senast slog ”lillebror” Red Bulls andra lag – Leipzig med 3-2. Faktum är att senast man åkte på en förlust var den 27:e maj då i ligan mot Austria Vienna. Vilket är minst sagt imponerande. Men det är föga förvånande då man har Red Bull som ägare och kan pumpa in pengar lite när man vill.

Förutsättningarna finns där och man har även utnyttjat det och hela laget har tagit sig till en helt annan nivå än tidigare år. Ligan leder man redan med sju poäng efter bara nio spelade matcher och kommer med all säkerhet springa hem ligan. I Europa League har man en jättechans att gå långt, kanske rent utav vinna och därmed få en direktplats till nästa års Champions League. Celtic står som motståndare ikväll och de kommer behövas en bra prestation om man ska ta med sig alla poängen.

Möjlig startelva Salzburg

Walke
Lainer Ramalinho Pongracic Ulmer
Haidara Wolf Samassekou Schlager
Dabbur Yabo

Celtic

Det forna storlaget är kanske att ta i men Celtic är inte de Celtic det var för några år sedan. Man har varje år sprungit hem ligan och det har känts som mer eller mindre träningspass i många ligamatcher men det är nya tider i Skottland och Celtic är inte lika självskrivna som tidigare år. Tränare Brendan Rodgers har väl inte haft en spikrak resa med Cetic och där finns en hel del mer att önska från laget.

I ligan ligger man efter 7 omgångar på en blygsam 5:e plats även om man poängmässigt ligger bra till. Man har två raka segrar med sig i ryggen inför kvällens tuffa bortamatch. Två 1-0 segrar i ligan och cupen har kanske lyft sjävförtroendet lite i laget och lär behövas mot kvalitetsmotstånd denna afton. Man har kvalite i truppen och man behöver ta fram det en kväll som denna.

Möjlig startelva Celtic:

Gordon
Lustig Hendry Boyata Tierney
Forrest Brown Ntcham Mcgregor Sinclair
Griffiths

Matchbild

I grund och botten är detta två jämna lag både spelmässigt och individuellt. Hemmaplan kommer vara en faktor ikväll vilket gör Salzburg till mina favoriter. Dock är Celtic kapabla och kan mycket väl komma iväg med en seger här. Tror på en jämn match med chanser åt båda håll. Celtic skapar vanligtvis mycket hörnor och ett spel på Celtic +2 hörnor till oddset 2,10 kittlar något precis som x2 till 2,37 gör. Så det blir att välja och jag går på hörnspelet till 2,10.

[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]