Speltips & odds: AIK - Celtic FC 29/8

AIK ska försöka göra det omöjliga, och vända underläge till avancemang mot Celtic. Vi synar deras chanser.

BILBAO X REAL SOCIEDAD Spela nu
2.15 3.25 3.60 Spela nu

Trolig laguppställning, AIK

O. Linnér
Granli – P. Karlsson – Mets
Lundström – S. Larsson – Adu – Bahoui – Lindkvist
Goitom – Sigthorsson

Trolig laguppställning, Celtic

Gordon
Ajer – Jullien – Simunovic – Bolingoli-Mbombo
J. Forrest – Brown – C. McGregor
Christie – Edouard – Johnston

Vill du titta på matchen på internet? Då är vi glada att hänvisa dig till artikeln där vi visar hur man gör för att streama AIK – Celtic.

AIK är inte det enda svenska lag som kvalar till Europa League under torsdagskvällen. Även MFF ska ut och spela för en plats i mästerskapet. Här kan ni se hur ni gör för att streama Bnei Yehuda – Malmö FF.

Skräller AIK?

Europa League-kvalet är framme vid playoff, och vi har två svenska klubbar med möjlighet att nå slutspelet. För den ena klubben är möjligheten väldigt stor, för den andra är den mindre. AIK är den andra klubben.

Man höll länge ställningarna i första matchen mot Celtic, och lyckades gå in i halvtid med ett 0-0-resultat. I början av den andra halvleken studsade dock bollen rätt för skottarna, och efter ett motlägg mot Rasmus Lindkvist följt av en ”nästan-räddning” av Oscar Linnér låg bollen i nätmaskorna.

Innan domaren blåste av matchen hann Celtics unge anfallare Odsonne Edouard med att skruva in en vacker och inte minst viktig frispark i mål. Resultatet blev 2–0, vilket är ett tufft utgångsläge för AIK.

Men allt kan hända i fotboll, och AIK:arna har skäl att våga hoppas på avancemang. Vi minns bland annat hur Malmö FF vände underläge 1-2 och vann med 2-0 på hemmaplan mot just Celtic i Champions League-kvalet 2015-16.

Vi kommer även ihåg hur AIK slog ut CSKA Moskva ur kvalet 2012-13, då man förlorade 0-1 på bortaplan men sedan vann med 2-0 på Råsunda. Det CSKA som AIK mötte då var på pappret starkare än det Celtic man möter nu, och det AIK som ställdes mot CSKA var svagare än dagens AIK.

AIK – Celtic: Speltips & odds

Det är skillnad mellan att möta Celtic på Celtic Park mot att möta laget på sin egen hemmaplan. Celtic vann ifjol 17 av 19 hemmamatcher, men ”bara” 10 av 19 matcher på bortaplan. Och då ska det sägas att den skotska ligan är rätt svag utöver Celtic och ett eller ett par lag till. AIK hade antagligen gjort det helt okej i den skotska ligan.

Vi tror att AIK har chans att vinna matchen, som om det räcker till avancemang är en annan fråga. Gör Celtic ett mål måste AIK nämligen göra fyra.

Men med en stark defensiv och klasspelare i offensiven tror vi att AIK vinner åtminstone detta möte, och spelar den raka 1:an till oddset 3.20 på Bet365. Vill man trots allt chansa på AIK-avancemang ger det hela 13 gånger pengarna.

  • Tips: AIK vinner matchen
  • Odds: 13.00, Bet365

Långskottet

  • Tips: AIK säkrar avancemang till Europa League
  • Odds: 13.00, Bet365
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]