Europa League 4/10: Malmö FF - Besiktas

Då var vi framme vid matchen som vi med svenska ögon sett fram emot lite extra. Matchen mellan Malmö FF – Besiktas är en duell på förhand där vi givetvis hoppas på en fin insats från vårt svenska hopp i Europa. Vi kommer analyser och ge tips med odds inför kvällens match på Swedbank Arena.

Avspark: 21.00
Plats: Stadion(tidigare Swedbank Stadion)
Liga: Europa League
Speltips: Besiktas mål i båda halvlekarna
Odds: 3,50

Vill du ha möjligheten att streama Malmö – Besiktas live så kan du läsa mer via vår länk.

Malmö FF

Detta Malmö FF – Sveriges stormakt inom fotbollen de senaste decenniet har denna säsongen inte varit lika överlägsna, lika framgångsrika som tidigare. Med uttåget mot Mol Vidi i kvalet till Champions League och en 4:e plats i Allsvenskan så är det inte långt ifrån ett sportsligt sett dåligt år för skåneklubben. Man behöver ”rädda” 3:e platsen i Allsvenskan dvs Europa-platserna och se till att gå vidare från sin tuffa grupp i Europa League.

Det är både ära och mycket pengar som står på spel och kvällens match är otroligt viktig efter att man förlorat första matchen borta mot Genk. Spelet har varit från och till, när man spelar som bäst är man riktigt bra och det behövs en topprestation ikväll om man ska lyckas besegra den turkiska storklubben. Man har ett frisk trupp till sitt förfogande och en stark elva lär presenteras ikväll.

Möjlig startelva Malmö FF:

Dahlin
Larsson Brorsson Nielsen Safari
Gall Bachirou Christiansen Rieks
Rosenberg Antonsson

Besiktas

Den turkiska storklubben har börjat säsongen bra. Man ligger på en delad 2:a plats i ligan efter sju spelade omgångar med 14 inspelade poäng och nu senast i Europa League slog man Sarpsborg på hemmaplan där siffrorna skrevs till 3-1. Man har på pappret ett väldigt namnkunnigt lag men där det finns en relativt hög ålder på nyckelspelare.
Mycket erfarenhet finns men givetvis också kvalite. Erfarenheten är viktig särskilt i cupspel ute i Europa och här har man en stor fördel.

Man har tre segrar och två oavgjorda på de senaste fem matcherna så formen är god hos turkarna. Inför kvällens match på Stadion kan man mönstra en stark elva då man har en relativt skadefri trupp.

Möjlig startelva Besiktas:

Karius
Gonul Medel Pepe Vida
Ozyakup Hutchinson Ljajic
Quaresma Love Babel

Matchbild

Gästerna kommer till Malmö som storfavoriter men som vi av erfarenhet vet så är Malmö FF otroligt starka på hemmaplan och har slagit flera storklubbar genom åren. Detta blir absolut ingen walk in the park för gästerna och jag förväntar mig ett hektaggat hemmalag ikväll. Visst kan spelet komma att domineras av Besiktas men jag tror ändå på en jämn målmässig tillställning. Ställer Besiktas sitt bästa lag på plan så tycker jag att oddset på Besiktas mål i båda halvlekarna till 3,50 är otroligt lockande och kommer spelas!

[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]