Europa League 25/10: Lyckas MFF få med sig 3 poäng från Norge?

Malmö FF reser till Norge för en mycket viktig match mot Sarpsborg 08 i Europa League-gruppspelet. Vinnaren i den jämna gruppen har god chans att gå upp i gruppledning.

Trolig laguppställning, Sarpsborg 08

Vasyutin
Tveita – Horn – Tamm – Thomassen
Halvorsen – Nielsen – Jörgensen – Askar
Mortensen – Muhammed

Skador: Björn Inge Utvik
Avstängningar: –

Trolig laguppställning, Malmö FF

Dahlin
E. Larsson – L. Nielsen – Bengtsson – Safari
Traustason – Lewicki – Bachirou – Rieks
Rosenberg – Antonsson

Skador: Andreas Vindheim, Fredrik Andersson
Avstängningar: –

 

Jämn grupptabell

Malmö FF ligger sist i Europa Leagues Grupp I, men på samma poäng och med samma målskillnad som resterande lag. Det är antal gjorda mål som för tillfället skiljer lagen åt, då grupptabellen ser ut som följande:

Nr Lag S V O F GM IM MS P
1 Sarpsborg 08 2 1 0 1 4 4 0 3
2 Beşiktaş 2 1 0 1 3 3 0 3
3 Genk 2 1 0 1 3 3 0 3
4 Malmö FF 2 1 0 1 2 2 0 3

Sarpsborg har sju raka utan seger i Eliteserien

Man ska alltså inte dra för stora växlar av Malmös tillfälliga jumboplats, då en seger mot Sarpsborg 08 mycket väl kan innebära att Malmö går upp i gruppledning. Det är snarare så att Malmö sitter i en bra sits, då man redan mött de två på förhand starkaste lagen i form av Genk och Besiktas, och nu har denna enklare match framför sig.

Den norska klubben Sarpsborg 08 kommer till matchen med en mycket svag formkurva. I Eliteserien har laget hela sju matcher utan seger, varav sex av dessa är förluster. Dock lyckades laget slå Genk hemma i Norge i lagets senaste Europa League-match.

Sarpsborg störs inte av några nämnvärda skadeproblem, men fick i helgen klara sig utan ej ordinarie mittbacken Björn Inge Utvik.

Speltips

Sarpsborg har en katastrofal formkurva – resultatraden 1-1-8 på de senaste 10 matcherna – och lagmoralen kan knappast vara på topp. Visserligen besegrade man Genk, men vi väljer hellre att basera vårt tips på de 8 förlusterna än på den enda segern.

Detta är en match Malmö nästan måste vinna för att på allvar kunna knipa en av de två topplaceringarna, och efter ett välbehövligt landslagsuppehåll såg Malmö starka ut mot Hammarby i lördags. Vi tror att framgångarna fortsätter för Uwe Röslers lag, och spelar den raka 2:an till oddset 2.25 gånger pengarna på Bet365.

  • Tips: Malmö FF vinner
  • Odds: 2.25
  • Spelbolag: Bet365

 

[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]