Europa League 4/10: Chelsea - Mol Vidi

Torsdagar betyder ärtsoppa och pannkakor men givetsvis också europeisk fotboll i form av Europa League. Turneringen under Champions League har en stor betydelse för alla lag både i form av intäkter men även sportslig framgång i form av titel och en plats i Champions League. Nedanför kommer vi analysera och komma med ett förhandstipp gällande Chelsea – Mol Vidi.

Avspark: 21.00
Plats: Stamford Bridge, London
Liga: Europa League
Speltips: Chelsea vinna båda halvlekarna
Odds: 1,66

Chelsea

Hemmalaget har börjat säsongen på ett imponerande sätt. Med en helt ny tränare och spelsystem så trodde många att Chelsea skulle ha en mellansäsong 2018/2019 men så här långt in på säsongen ser man oerhört starka ut. I ligan ligger man på en 3:e plats, två pinnar bakom ledande Manchester City och Liverpool. Fem segrar och två oavgjorda vittnar om stabilitet och ett lag i harmoni.

Det var många turer kring storstjärnan Hazards vara eller icke vara i klubben där spelaren själv uttryckte sin önskan om att spela i Spanien. Men nya tränaren har gjort ett fantastiskt jobb med att motivera sin stjärna och han ser nästan bättre ut än någonsin just nu. Om han spelar ikväll eller vilas är i dagsläget oklart men på hemmaplan räknar jag med ett starkt Chelsealag.

Möjlig startelva Chelsea:

Arrizabalaga
Azpilicueta Luiz Rudiger Alonso
Jorginho Kovacic Kante
Willian Giroud Hazard

Mol Vidi

Ungrarna som för ett tag sen slog ut vårat Malmö FF har ikväll ett berg att bestiga. Att resa till Stamford bridge är aldrig lätt och med ett hemmalag som slår på alla cylindrar kommer detta bli en otroligt tuff uppgift. Skulle man få med sig en poäng i denna matchen skulle det vara en otrolig bedrift.

I den inhemska ligan ligger man på en 3:e plats, åtta poäng bakom serieledarna och senast i Europa League åkte man på pumpen hemma mot Bate Borisov där slutsiffrorna skrevs till 0-2. Man har en intakt trupp och kan i princip mönstra bästa möjliga elva inför kvällens möte. Man har dessutom tre raka segrar i ligan vilket kommer medföra en viss sjävförtoendeboost inför ikväll vilket lär behövas.

Möjlig startelva Mol Vidi:

Tujvel
Fiola Juhasz Vincius Stopira
Nego Hadzic Nikolov
Kovacs Milanov Scepovic

Matchbild

Man behöver inte direkt vara raketforskare för att begripa att både bollinnehavet och chansövertaget med all sannolikhet kommer tillhöra hemmalaget och där man som bortalag måste ta tillvara på varenda fast situation och verkligen vara effektiva när man väl vaskar fram ett läge. Oavsett lag Chelsea ställer upp med så ska man vinna den här matchen med ett par bollar. Chelsea att vinna båda halvlekarna ger oddset 1,66 vilket inte är wow på något sätt men helt klart spelvärt. Gör Chelsea en normal prestation så vinner man dagens match med 3-0, 4-0.

[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]