Speltips & odds: Sverige - Malta 7/6

Sverige ska spela sin tredje EM-kvalmatch, och för motståndet står Malta. Här ska det bara vara tre poäng som gäller.

SVERIGE X MALTA Spela nu
1.045 13.00 37.00 Spela nu

Trolig laguppställning, Sverige

Olsen
Lustig – Helander – Jansson – Augustinsson
Claesson – K. Olsson – A. Ekdal – Forsberg
M. Berg – Quaison

Om du är ute efter att se matchen på nätet, kan du läsa här om hur du gör för att streama Sverige – Malta live.

Alexander Isak har imponerat i inledningen av kvalet

Sverige inledde sitt EM-kval med en stabil seger över Rumänien, där resultatet skrevs till 2-1 efter mål av Robin Quaison och Viktor Claesson. Matchen mot Rumänien var också tillfället då supertalangen Alexander Isak för första gången fick presentera sig för det svenska folket i en tävlingslandskamp. Han gjorde ett piggt inhopp och var efter en fin aktion nära att göra mål i slutminuterna.

Matchen mot Norge var en av de mest hektiska matcher Sverige spelat under modern tid. Sverige låg under med 0-2, men efter en stark avslutning av matchen kunde man reducera, kvittera och till slut ta ledningen i den 91:a minuten.

Det räckte dock inte, för i den 96:e minuten fick Ola Kamara stå omarkerad på hörna. Han tog tillvara på markeringsmissen och kunde kvittera matchen till 3-3, vilket blev slutresultatet.

Även mot Norge stod Alexander Isak för ett imponerande inhopp, som faktiskt var både längre och ännu bättre än mot Rumänien. Isak bidrog med ett stort lugn i Sveriges anfallsspel, och han visade att både hans förstatouch och beslutsförmåga håller högsta internationella klass.

Mot Malta är det osäkert om han får starta, då Janne Andersson är känd för att sällan ändra på sin startelva mer än på grund av skador. Det blir antagligen Marcus Berg och Robin Quaison på topp, vilket fungerar rätt bra det också.

Många avbräck i mittförsvaret

Inför och under samlingen – där Sverige utöver Malta även kommer att möta Spanien på måndag – har Sverige haft problem med tillgängligheten på sina mittbackar. Victor Nilsson Lindelöf missar hela samlingen och Andreas Granqvist missar Malta definitivt och Spanien alternativt.

Näst på tur är Pontus Jansson och Filip Helander. Jansson har varit skadad på sistone och inte spelat en match på över en månad, medan Helander åkte på en tuff smäll just under denna samling. Båda väntas dock vara redo för spel på fredag

Speltips

Att Sverige vinner den här matchen kommer det – hoppas vi – inte vara något snack om. Det är i vilket fall som helst inte mycket att spela på, då den raka 1:an ger blott 1.045 gånger pengarna.

Målskillnaden är viktig i EM-kvalet, särskilt med tanke på att vi har en så pass jämn motståndare som Norge i gruppen som vi kryssade mot senast. Om vi hamnar på samma poäng som vårt grannland är det viktigt att vi slår dem på målskillnad.

Vi tror att Sverige kommer att göra några mål framåt, och att man samtidigt håller nollan. ”Över 2.5 mål + båda lag gör mål – nej” spelas till oddset 1.72. Det innebär att spelet går in om Sverige vinner med minst tre måls marginal och samtidigt håller nollan. Hemma på Freinds tror vi att Blågult ordnar det.

  • Tips: ”Över 2,5 mål” + ”båda lag gör mål – nej” (Sverige vinner med minst tre mål och håller nollan)
  • Odds: 1.72, Bet365