Dortmund – Benfica: Måste-match i Champions League

Det är inte speciellt ovanligt att vi bjuds på massor av jämna matcher Champions League. Speciellt inte under den tiden som det håller på att spelas finalspel. Finalspelet i Champions League är likt som många andra år kryddat med massor av topplag.

Det är i skrivande stund Benfica som har ett litet övertag på sina tyska motståndare. Under den senaste matchen mellan dessa två lag så vann portugiserna med 1-0. Ett resultat som nu piskar Borussia Dortmund att vinna matchen.

Se nedanför vilket av dessa lag som vi tror kommer att ta sig vidare till kvartsfinal, och har där med chansen att vinna hela Champions League 2017.

  • Avspark: Den 8/3-2017, kl. 20:45
  • Arena: Signal Iduna Park
  • Visas hos: Viaplay

Dortmund äter upp Benfica

Det kanske inte är speciellt stor skillnad mellan Borussia Dortmund och Benfica när det kommer till skicklighet och spelartrupper. Båda lagen har sett till att fylla på sina lag med riktigt bra och mediterade spelare.

Lagen satsar även på nya och friska styrkor. Det har lett till att många av dessa spelare är unga, talangfulla, och lovande. Däremot ser vi ett litet övertag för Borussia Dortmund som har flera viktiga karaktärer som kan bli avgörande i matchen.

Det som dock gör oss så pass säkra på att Borussia Dortmund ska vinna matchen är deras gula vägg. Varje match har Borussia Dortmund nämligen äran att spela inför flera tusentals supportrar som verkligen är hängiven till laget. Många spelare och tränare beskriver deras hemmapublik som en stark tolfte spelare i laget.

Ska Benfica ta ett poäng på bortaplan mot Borussia Dortmund så gäller det att de gör en kanonmatch, men det tror inte vi att de gör.

Därför kommer vi att sätta Borrussia Dortmund som segare, och jämför sedan odds för att spela på bäst spelsida inför Champions League 2017.

  • Vårt speltips: Borrusia Dortmund vinner matchen
  • Odds: 1.38
  • Bästa oddsen: Unibet

Solklart speltips!

Att det kommer vara Borrussia Dortmund som kommer att vinna denna matchen är vi mer eller mindre säkra på. Alla spelare i det tyska laget vet att det gäller att satsa stenhårt från början. Istället så kommer Benfica istället att spela försvarspel i större delar av matchen. Vilket kanske inte är Benficas absolut största och bästa sida.

Vi känner oss egentligen oss inte alls oroliga över att välja Borrussia Dortmund som vinner för vårt speltips på fotboll. Hoppas du ryggar vårt tips, för med stor sannolikhet så kommer vi att vinna pengar på att tippa Dortmund som segrare i matchen, eller att kvala sig direkt till finalspelet.