Djurgårdens IF – Linköpings HC: Live stream & speltips

SHL-slutspelet är i full rullning. Här berättar vi hur ni bär er åt för att streama Djurgården mot Linköping, och vi ger er även vårt bästa speltips.

I SHL-slutspelets åttondelsfinal slog Linköping ut HV71 med 2-0 i matcher, och nu väntar sedan tidigare kvartsfinalsklara Djurgården.

För att avgöra vilka som tar sig vidare från kvartsfinalen mellan Linköping och Djurgården, spelas 7 matcher. Den första kvartsfinalmatchen lagen emellan spelas den 18:e mars, och den sista den 30:e mars – förutsatt att alla sju matcher spelas. Matcherna spelas alltså varannan dag.

Uppdatering: Djurgårdens IF vann över Linköping HC med 4-1 i matcher. Nu väntar Skellefteå AIK i semifinalerna. Du kan självklart läsa om Djurgården – Skellefteå stream & speltips här inne på vår sajt.

Streama Linköping – Djurgården live

Vi kommer att ge er all information som kan behövas för att få reda på hur man går tillväga för att streama Linköping HC – Djurgårdens IF live från kvartsfinalen.

Det finns massor av människor som letar efter SHL streams online. Detta är något som kan hittas NordicBet. De har nämligen tidigare haft samarbeten med Cmore där man kan kunna sända Linköping – Djurgården stream.

streama shl

Därför rekommenderar vi dig att kolla inne hos NordicBet om de dukat upp med erbjudanden som låter dig titta på Djurgården – Linköping live i SHL.

Om du inte hittar några erbjudanden inne hos dem, så rekommenderar vi dig att gå till Cmore egen sida med SHL streams. Där kommer du kunna skapa ett konto, för att sedan köpa premium som krävs för att se Djurgårdens IF – Linköpings HC live stream. Nedanför ger vi dig de steg som du kan ta hjälp av.

  • Gå till NordicBet & leta efter erbjudanden
  • Gå till Cmore
  • Skapa konto
  • Köp premium
  • Börja streama Djurgården – Linköping i SHL slutspel

Tidigare år så har NordicBet valt att sända hockeymatcher direkt på deras sajt. De har nämligen samlat både odds och streams på sin sida. Där kommer du däremot inte kunna hitta SHL matcher. Däremot går det fint att streama ishockey från t.ex. CHL.

Fler slutspelsmatcher

I slutspelet så kommer du naturligtvis inte bara kunna se matcher mellan Linköping och Djurgården. Det spelas tre andra kvartsfinaler i slutspelet som du kan följa live.


Speltips inför matcherna

Maximalt kommer 7 matcher att spelas mellan Linköping och Djurgården, innan vi vet vilket lag som når semifinalen. I den här texten ger vi er vårt speltips på vilket lag som vinner matchserien, och med hur många matcher.

Hemma/borta Datum Tid Stream/TV
Djurgården – Linköping 18 mars 15:00 CMore
Linköping – Djurgården 20 mars 19:00 CMore
Djurgården – Linköping 22 mars 19:00 CMore
Linköping – Djurgården 24 mars 14:45 CMore
Djurgården – Linköping 26 mars 19:00 CMore
Linköping – Djurgården 28 mars 19:00 CMore
Djurgården – Linköping 30 mars 15:15 CMore

Först och främst ger vi er lite bakgrundsfakta om Linköping och Djurgården, så att ni får en inblick hos de bägge lagen.

Inbördesmöten 2017/2018 Datum Resultat
Djurgården – Linköping 24 feb, 2018 3-1
Linköping – Djurgården 28 dec, 2017 6-5
Djurgården – Linköping 7 dec, 2017 6-3
Linköping – Djurgården 17 okt, 2017 3-2

Djurgårdens IF

Djurgården är tveklöst en av Sveriges allra största och mest meriterade ishockeyklubbar, då de ligger på 1:a plats i svensk ishockeys maratontabell. År 2001 vann klubben sitt senaste och 16:e SM-guld, då man befäste sin position som ”Mesta Mästarna” inom sporten.

I årets säsong av SHL, 2017/18, hamnade Djurgården med sina 95 poäng på 2:a plats i tabellen, med enbart Växjö ovanför sig. Endast Växjö släppte in färre mål än Djurgården, och endast Växjö förlorade färre matcher.

I och med Djurgårdens andraplats kvalificerade man sig direkt till kvartsfinal. Lag 1-6 i tabellen kvalificeras direkt till kvartsfinal, medan lagen på plats 7-10 går till åttondelsfinal.

Bland stjärnorna i Djurgården finner vi bland annat poängkungen Patrik Lundh, och även Jonathan Davidsson och Niclas Bergfors.

dif hockey

Linköpings HC

Linköping är likt Djurgården ett av Sveriges mest meriterade ishockeylag, om än inte på samma nivå. Laget ligger på 12:e plats i maratontabellen, men har än så länge inte vunnit något SM-guld. Däremot har man två silver, då man förlorade två finaler i rad, 2007 och 2008.

Linköping hamnade på plats 9 i SHL:s tabell denna säsong, och ställdes därefter mot HV71 i åttondelsfinal. HV71 besegrades med 2-0 i matcher, och nu väntar ett hett kvartsfinalmöte mot Djurgården.

Linköping har många duktiga spelare, däribland Derek Roy samt de norska bröderna Mathis och Ken-Andre Olimb.

linköping logo

Oddsen vi tippar för matcherna

När vi jämför dessa två lag tar det inte lång tid innan vi når slutsatsen att det lär bli Djurgården som avancerar till kvartsfinal. DIF har en stark säsong bakom sig, och en andraplats känns betydligt mer skräckingivande än att komma på plats 9 av 14 lag.

Vi känner oss säkra på att Djurgården slår ut Linköping över 7 matcher, men spelbolagen delar denna säkerhet och oddsen är satta därefter.

För att finna spelvärde väljer vi att istället rikta in oss på vad matchspelet slutar totalt – hur många matcher Djurgården vinner och hur många Linköping vinner.

Vi tror att Djurgården kommer att vinna alla sina hemmamatcher i det här matchspelet, medan bortamatcherna är mer 50-50.

Av de fem första matcherna spelar Djurgården 3 stycken på hemmaplan, och av dessa tror vi som sagt tror att de vinner samtliga. De övriga två matcherna är på bortaplan, och där tror vi att DIF och LHC vinner en var.

Det ger oss resultatet 4-1 i matcher till Djurgården, vilket vi spelar till oddset 3.75 på Unibet.