Dagens speltips: SHL 12/10

Speltips 12/10

Ja då var det torsdag och ännu en kväll fullmatad med fartfylld svensk hockey i form av SHL. Jag kommer här plocka ut några av de bästa oddsen inför kvällens matcher.

1. Frölunda – Hv71

Kvällens drabbning mellan dessa genom åren framgångsrika lag är ett möte mellan 8:an(Frölunda) och 4:an(Hv71) i en något haltande tabell. Frölunda kommer från CHL-spel med en seger i ryggen medan Hv71 torskade sin match borta mot tjeckiska Trinec vilket gör att man nu missar CHL-slutspelet. Frölundas seger var sjätte raka vilket innebär gruppseger och ett bra utgångsläge inför slutspelet.

Skadeläget är oförändrat där Westerholm som redan varit borta ett par matcher för en knäskada nu tvingas till operation där de spekuleras om en 4-5 månaders frånvaro. Rent anfallsmässigt och försvarsmässigt så är lagen hyfsat jämna så här i säsongsupptakten. Det som jag tror kommer fälla avgörande är formen på Frölunda och hemmaplansfördelen i Scandinavium. Oddset på hemmaseger ger magra 1,60 och denna afton vill vi ha något mer kittlande så jag kommer spela på att det blir mest mål i period 2 till oddset 3,40

Frölundaspelare

2. Djurgården – Färjestad

Match nummer två på min kupong är en riktig klassiker. Djurgården – Färjestad är inte bara en härlig match rent historiskt utan även en liten seriefinal redan så här tidigt. Färjestad kommer att gästa Djurgården på hovet i form av serieledare men en vinst för stockholmarna ikväll och man går upp i delad serieledning med karlstadgänget. Djurgården har vind i seglen efter en ny seger, borta mot toppkonkurrenten Växjö och har nu fyra raka segrar. Även Färjestad kommer från en seger, detta mot Brynäs i en rätt så komfortabel 4-1 vinst. Det är två skott & målglada lag som drabbar samman och man kan på förhand ana en del mål.

Men Djurgården – Färjestad kan lika gärna bli en målsnål tillställning då båda lagen har bra målvakter. Där Djurgårdens Adam Reideborn sticker ut med sina 95% vilket gör att han toppar målvaktsligan i SHL. Oavsett så kommer detta bli en jämn, hård match där laget med minst misstag kommer vinna. Detta är två lag som inte gillar varandra och en rad utvisningar är att vänta. Färjestad får ändå hållas som favoriter även om matchen spelas på Hovet. Färjestad ger generösa 2,80 vilket jag kör på.

3. Brynäs – Skellefteå

Detta är första delen i ett dubbelmöte mellan lagen som avslutas på lördag uppe i Skellefteå Kraft Arena. Men nu är det Gavlerinken som gäller. Normalt sett så är hemmaplan alltid en viktig fördel men för Brynäs med den form dem är i så är det ingen vidare tröst. Fjolårsfinalisterna har under säsongsinledningen bara mäktat med två segrar och sammanlagt sju poäng på lika många matcher.

Nu senast åkte man på däng när man mötte Munchen i gruppfinalen i CHL. Skellefteå har två raka hemmasegrar med sig i bagaget och dessa rätt övertygande också. 6-2 mot Hv71 och 3-0 mot rödhakarna. Så frågan är väl om mönster kommer brytas ikväll eller om lagen fortsätter i sina olika riktningar. Personligen tror jag på en bortaseger. Skellefteå som segrare ger 2,40 i odds och det är helt klart spelvärt.

Brynässpelare

Totaloddset för denna häftiga kupong blir således härliga 22,80. Om man ser till matcherna är det i mina ögon generösa odds rakt igenom där match nummer ett är lite av en chansning. Oddsen är hämtade från världens största och bästa bettingsida – Bet365. Ha en härlig hockeykväll där ute i stugorna.