Dagens speltips: SHL & Europeisk fotboll 13/10

Dagens kupong innehåller lite utspridda matcher från fotbollseuropa samt SHL. Även om det kommer vara en helg fullspäckad med idrott så är fredagen den lugnaste utav dagarna. Nedanför hittar ni de matcher som kan locka lite extra.

1. Birmingham City – Cardiff

Kupongens första match är Birmingham City – Cardiff i supertuffa Championship. Det är serieledarna Cardiff som gästar Birmingham City på klassiska St Andrew’s. Hemmalaget har inlett säsongen minst sagt svagt och parkerar på en blygsam 22:a plats inför fredagens möte. Med blott sju gjorda mål på 11 matcher än man bara bättre än stackars bolton i serien.
Man vinner inga matcher utan mål och det kommer va lagets tuffaste uppgift i år. Cardiff å sin sida går som tåget och har bara en förlust på sina 11 matcher och ser riktigt bra ut i år. En rak 2:a ger generösa 2,37 i odds, likaså över 1,5 mål på Cardiff. Vill man ha det lite säkrare så kan man gå på ett x2 som ger 1,35 i odds.

  • Spel: x2(dubbelchans)
  • Odds: 1,35

2. Lyon – Monaco

Toppmöte i Ligue 1. Matcher som tenderar att bli målrika. Detta är två lag med individuell nivå i högsta klass. Visserligen har Monaco tappat en rad nyckelspelare men har fortfarande ett riktigt bra lag samt numera en rätt fet plånbok. Lyon(8:e plats) har startat säsongen lite trevande och söer efter fjolårsformen.
Ett Monaco(2:a plats) på hemmaplan är alltid en höjdpunkt och taggning kommer knappast vara ett problem.

Däremot kommer det hittils lite osäkra försvarsspelet sättas på rejält prov mot ett målglatt Monaco. Över 2,5 mål i matchen ger 1,44 men tycker x2 till 1,70 är mer spelvärt så vi kör på det sistnämnda.

  • Spel: x2(dubbelchans)
  • Odds: 1,70

3. Växjö Lakers – Karlskrona

Matcherna duggar tätt i SHL och Växjö – Karlskrona står på schemat. På förhand så känns det som en match där man tycker att ett Växjö ska väga lite tyngre. Karlskrona fortsätter ha de tungt med målskyttet och har gjort klart minst mål i serien med sina 13 gjorda på 7 spelade matcher. Ett snitt på under 2 mål/match. Målfabrikationen är ett stort dilemma och man måste börja få fart på anfallsspelet.

Periodvis ser det bra ut men den sista spetsen framför mål har lyst med sin frånvaro. Växjö har med sin 3:e plats gjort de bra inledningsvis men det är inget man nöjer sig med. Klubben som gått från klarhet till klarhet under de senaste åren däribland SM-guldet har siktet inställt på ett nytt. I brist på odds så kommer jag spela ett handicapspel på Karlskrona där +1,5 ger oddset 1,80 vilket är rätt spelvärt.

  • Spel: Karlskrona handicap(+1,5)
  • Odds: 1,80

4. Stuttgart – FC Köln

Bundesliga och tysk totalfotboll. Stuttgart – Köln är en batalj i dem nedre regionerna. Hemmalaget har inlett säsongen knackigt och ännu sämre har det gått för Köln. Med två gjorda mål och sex förluster på de första sju matcherna ligger man hopplöst sist. Är det någon gång som man sa starta säsongen så är det i den här matchen. Fast vi bara är sju omgångar in i Bundesliga så börjar de redan bli cup-liknande matcher för Köln.

En förlust i dagens match kan leda till att man redan har ett 9-poängs gap upp till säker mark. Stuttgart har som sagt ingen klockren inledning dem heller men kommer ändå hållas som klara favoriter i detta bottenmöte. Båda lagen släpper in en hel del mål och ett spel på över 2,5 mål ger 2,05 i odds vilket kommer spelas.

  • Spel: Över 2,5 mål i matchen
  • Odds: 2,05

Sammanfattningsvis så har vi ett odds på 8,40 på dessa fyra matcherna. Nu startar vi helgen på bästa sätt!

[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]