Dagens speltips: SHL & Europa League - 28/9

Dag nummer fyra på veckan är här och man känner redan nu lukten av helg. Torsdag innebär lite SHL och även Europa League. Jag har här valt ut ett par godbitar som vi ska granska lite extra.

Östersund – Hertha Berlin

Ja vad ska man säga? Allt för ofta så använder vi människor superlativ. Väldigt ofta i felaktiga situationer. Men i fallet Östersund så är det faktist helt befogat! Sakerna som de här lilla klubben presterat, resan dem vandrat från nästan ingenting till en av Allsvenskans giganter.

Det saknar motstycke i modern tid. Även om man inte håller på Östersund inrikes så tror jag nog alla någonstans där inne känner en viss patriotism(hoppas jag). Dessutom är detta oförskämt bra för svensk fotboll, både som skyltfönster nu och för vår framtid som fotbollsnation.

Östersund kommer gå in i denna tuffa match som underdog. Men man har både tron och kvaliten till att klara även detta uppdrag. Hertha är ett oerhört stabilt lag med både rutin och bra spelmaterial. Östersunds fördel ikväll kommer va publiken och framförallt sitt konstgräs.

Många bra lag som kommit dit och underskattat detta byalag har fått åka hem igen men svansen mellan bena. Jag tror det kommer bli en tight match där allt annat än en förlust för Östersund är en ny bragd. Oddset 1,34 på X2 kittlar inte nämnvärt, så att köra på Hertha över 1,5 mål till 2,37 känns ändå som det mest spelvärda.

Speltips: Hertha Berlin över 1,5 mål
Odds: 2,37

Arsenal – Bate Barisov

Europa League är inget som Arsenalsupportrarna är särskilt uppspelta över. Men precis som vi såg med Manchester United förra säsongen så är det en gyllene chans att kamma hem en Champions League biljett! Wenger kommer säkert göra en del förändringar inför matchen ikväll.

Men oavsett lag han ställer på plan så är man favoriter. Men det ska påpekas att detta är en tuff bortamatch på en tuff arena. Arsenal till att vinna matchen ger oddset 1,61 och känns ändå som ett acceptabelt odds.

Speltips: Arsenal vinner matchen
Odds: 1,61

Luleå – Hv71

Hv71 kommer stärkta in till detta möte med en 3-2 seger på straffar mot Karlskrona i ryggen. I en jämn tillställning lyckades man dra det långsta strået. Luleå kommer också dem från en knapp 3-2 seger borta mot Linköping där förlängning krävdes. Båda lagen har fått relativt bra starter på säsongen där dem ligger 2:a(Hv71) och delad 4:a(Luleå) i tabellen.

Men säsongen är lång och inga slutsatser skall dras efter 4 omgångar. Ingen av lagen har direkt öst in mål och ett spel på under 5,5 mål i matchen ger visserligen bara 1,47 i odds men det känns spontant som ett förnuftigt spel.

Speltips: Totalt under 5,5 mål i matchen
Odds: 1,47

Brynäs – Djurgården

Brynäs har inlett den här säsongen allt annat än lovande. Med en ynka inspelad poäng och en målskillnad på 2-6 så kan man förstå varför! Det var nog många som var till sig när ryktena spreds om en möjlig comback för Roger Melin. Men så här inledningsvis på säsongen så ser det allt annat än lovande ut. Visserligen har spelarna sett otroligt tröga ut och det får ske en rejäl uppryckning i både kvalite och inställning.

Men på något sätt känns de som att Melin inte känns som den gamle Roger. Eller det är kanske just det han är? Samma gamla Roger. Jag ser inte så mycket nytänk i taktik eller spelsätt från den ”gamla goda” tiden. Hockeyn idag ser så annorlunda ut jämnfört med ett, två decennier bak i tiden, tiden då Melin var som allra störst. Jag ser inga klara linjer i spelet och som sagt man ska inte dra för stora växlar så här tidigt.

Men det ser lite oroväckande ut. 5-1 senast mot Malmö va under all kritik och ett revanchlustet Brynäs räknar jag med ikväll mot Djurgården. Ett Djurgården som kommer från en förlust på straffar senast mot Luleå och som även dem inlett säsongen svagt. Jag tror att Brynäs kommer supertaggade till detta möte men oddset 1,55 känns inte klockrent men i brist på andra bra odds så kör vi på de.

Speltips: Brynäs vinner matchen
Odds: 1,55

Skellefteå – Växjö

Identisk mållskillnad och en poängs differans är läget inför kvällens drabbning. Två lag som alltid går för det. Båda lagen har inledningsvis snittat nästan fyra mål per match och jag tror det kommer bli en hel del av den varan ikväll också. Själva matchen som sådan kommer vara jämn.

Det är två bra lag som möts där hemmaplansfördel kan spela en stor roll. Jag vågar mig inte på att plocka en vinnare här utan kommer spela ett målspel. Över 5 mål i matchen ger oddset 2,30 som känns otroligt lockande.

Speltips: Över 5 mål i matchen
Odds: 2,30

Summeringsvis så är detta mer av en chanskupong där oddset landar på sammanlagt 19,9!

[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]