Dagens speltips & odds 21/3: Tips från SHL

Läs dagens speltips till SHL-matcherna, här på Sportal.se.

Kvartsfinalerna i SHL är nu inne på sin andra omgång, och både mellan Växjö och Brynäs samt mellan Djurgården och Linköping är ställningen 1-1 i matcher.

Ikväll ska Frölunda försöka att kvittera i matcher mot Malmö, medan Färjestad ska göra sitt bästa för att kvittera även de, mot Skellefteå AIK.

Dock kommer bägge förlorarna från förra matchen, Frölunda och Färjestad, att spela på bortaplan ikväll. Det är knappast något som vanligtvis ökar ett lags chanser, och vi får se hur det går. I den här texten ger vi er våra tankar kring kvällens matcher.

Malmö – Frölunda, match 2

  • Matchstart: 19:00
  • Tävling: Kvartsfinal 2 av 7 i SHL, ishockey
  • Speltips: Frölunda vinner matchen (ordinarie tid eller efter förlängning/straffar)
  • Odds: 1.90, Bet365

Ny dag, och nya matcher i SHL-slutspelet. Denna match väntas bli en riktig publikfest med mycket åskådare på läktaren, men vi är många som istället kommer att streama Malmö Redhawks – Frölunda hemifrån.

Malmö kom på plats 6 i SHL:s seriespel, medan Frölunda kom på plats 3 med 8 poäng fler. Det är alltså en viss skillnad mellan lagen, men där vi finner den största skillnaden är i spetskompetensen i spelarmaterialet.

Victor Olofsson, Frölunda, och Ryan Lasch, Frölunda, leder SHL:s skytteliga respektive assistliga. Där hittar vi två spetsspelare som vi inte finner i något annat lag i SHL. Malmös bäste poängspelare, Rhett Rakshani, ligger först på plats 30 i SHL:s poängliga.

Vi tror att Frölunda rycker upp sig, och kvitterar underläget i matcher. Vi spelar Frölunda att vinna denna match, under ordinarie tid ELLER efter förlängning/straffar, till oddset 1.90 på Bet365.

Skellefteå – Färjestad, match 2

  • Matchstart: 19:00
  • Tävling: Kvartsfinal 2 av 7 i SHL, ishockey
  • Speltips: Under 5.0 mål (insatsen tillbaka vid exakt 5 mål)
  • Odds: 1.90, Bet365

Denna match väntas bli sevärd, och vi kan varmt rekommendera er att streama Skellefteå AIK – Färjestad BK.

I vårt speltips till förra mötet mellan Färjestad och Skellefteå var vi inne på att det skulle bli en målsnål tillställning, och mycket riktigt – matchen slutade 1-3 och var tät och tillknäppt. I den sista perioden såg vi inte ett enda mål.

Nu är det dags för en ny match mellan Skellefteå och Färjestad, och varför inte gå på ett likande spår? Lagen är jämna och det är svårt att ge sig in på att tippa 1X2, men att det kommer att bli tätt – det tror vi absolut!

Eftersom lagen är på ungefär samma nivå kommer de troligtvis att spela försiktigt och känna på varandra, och hellre göra ett misstag färre än en chansning för mycket. Det är alltid spännande att titta på SHL när slutspelsnerverna börjar påverka spelarna och lagen.

Vi tippar på under 5.0 mål (insatsen tillbaka vid exakt 5 mål) till oddset 1.90.

I en kombinerad dubbel ger de båda spelen oss oddset 3.61.

[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]