Dagens speltips & odds: SHL - 1/3

Då var det dags för en ny SHL-omgång, närmare bestämt omgång 48. Grundserien börjar närma sig slutet och det börjar bli ont om tid för lagen som jagar placeringar och överlevnad. Med dagens matcher inkluderat är det 5 matcher kvar på årets grundserie och varje match är livsviktig. Nedanför har vi satt ihop en SHL-kupong där vi sammanfattat matcherna och kommer med speltips.

1. Linköping – Färjestad

Matchstart: 19.00
Liga: SHL
Speltips: Färjestad, handicap +1,5
Odds: 1,37

Linköping ligger på en 7:e plats i SHL med 74 poäng på 47 matcher. Man ingår i en trio som slåss om de sista slutspelsplatserna. De andra två lagen är Luleå och Hv71. Man ligger för närvarande på rätt sida om slutspelsstrecket och varje match är som en final för laget. Man kommer från en knapp 2-1 vinst senast mot Mora och formen är relativt bra.

Bortalaget Färjestad som gått bra hela säsongen ligger på en 3:e plats, man kämpar främst med Frölunda, Skellefteå och Malmö om den placeringen då det bara skiljer tre poäng lagen emellan. Senast igår krossade man ett blekt Hv71 med 8-2(!). Oddset på Färjestad handicap +1,5 är 1,37 vilket i kombination med andra matcher kommer vara spelvärt.

2. Örebro – Växjö

Matchstart: 19.00
Liga: SHL
Speltips: Växjö vinner med 1 mål
Odds: 3,40

Match nummer två på kupongen är den mellan Växjö – Örebro. Bortalaget, de suveräna serieledarna Växjö bara ångar på.. Man kommer in till den här matchen med en överlägsen 5-0 seger över Rögle på hemmais. Dem leder årets SHL med hela 17 poäng och är i princip klara segrare. Hemmalaget Örebro har haft en kämpig säsong där försöker undvika nedflyttning.

Det är stora skillnader i kvalite lagen emellan men frågan är om inte Örebros motivation till överlevnad kan rubba på Växjös kvalite? Man kommer från en 3-1 förslust borta mot Skellefteå och varje poäng är nu livsviktig. Med förhoppning att hemmais ska hjälpa så tror jag detta kan bli tuffare än väntat för smålandslaget. Jag kommer gå på en högoddsare, att Växjö nätt och jämnt slår ett taggat hemmalag. Växjö vinna med 1 mål ger det det kittande oddset 3,40 och kommer spelas.

3. Brynäs – Frölunda

Matchstart: 19.00
Liga: SHL
Speltips: Vinnare, handicap +1,5
Odds: 1,35

Sista matchen på kupongen är den mellan Brynäs – Frölunda. Hemmalaget kommer från en imponerande 2-0 seger över starka Djurgården på bortais. Man gjorde en fläckfri insats och gjorde gott för moralen. Man är redan klara för åttondelsfinalerna då man inte kan bli sämre än 10:a eller bättre än 7:a. Platserna där emellan är up for grabs så att säga men man är redan inställda på åttondelsfinalerna oavsett motstånd.

Frölunda å sin sida kommer från en tight övertidshistoria mot Malmö där man tillslut vann med 2-1. Man är en poäng efter 3:e placerade Färjestad som man gärna passerar innan grundseriens slut. Oddset på Frölunda handicapspel +1,5 ger oddset 1,35 och kommer spelas.

Det sammanlagda oddset för trippeln blir 6,28.

[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]