Dagens Speltips & Odds: Premier League - 3/3

Då var det min och säkert många andras favoritdag Lördag. På schemat finns de som vanligt otroligt mycket sport och framförallt mycket fotboll. Om vi blickar över mot England och Premier League så har vi en del intressanta matcher som vi tänkte igenom lite mer noggrant. Det är omgång 28 i Premier League och vi går in i sista tredjedelen av säsongen och matcherna blir allt viktigare för lagen då topplaceringar och existens står på spel. Nedanför kommer vi med lite analyser och förhandstipp.

1. Tottenham – Huddersfield

Matchstart: 16:00
Liga: Premier League
Speltips: Mål innan 10:00
Odds: 3,90

Första matchen på våran Premier League kupong är den mellan Tottenham – Huddersfield. Hemmalaget är i fin form, man går bra i Champions League och man kommer från en 1-0 seger senast borta mot Crystal Palace i ligan. Även om det skulle dröja ända till minut 88:a innan Harry Kane(vem annars) kunde nicka in segermålet. Tottenham innehaver den så viktiga 4:e platsen vilket är den sista Champions League platsen som så många lag suktar efter. Man har 4 poäng upp till Manchester United på 2:a platsen och 2 poäng ner till 5:e placerade Chelsea.

Så det är riktigt tight uppe i toppen av Premier League. Huddersfield å sin sida är också inblandade i ett getingbo. Man ligger i skrivande stund på en 14:e plats i ligan med 30 poäng. Det skiljer 6 poäng mellan 19:e placerade Stoke och 10 placerade Watford och där emellan ligger en rad lag och slåss, Huddersfield inkluderat. Tottenham kommer sätta fart med en gång och vi går på ett kittlande odds till denna match. Mål inom tio minter ger nästan 4 ggr pengarna och med den bygger vi vår kupong.

2. Liverpool – Newcastle

Matchstart: 18.30
Liga: Premier League
Speltips: Över 2,5 frisparkar före 10:00
Odds: 1,83

Match nummer två på kupongen är Liverpool – Newcastle. Liverpool ligger precis ovanför nämnda Tottenham på en fin 3:e plats med 57 poäng på 28 matcher. Hemmalagets tre senaste matcher har resulterat i tre segrar och en målskillnad på 11-1. Motstånden har varit Porto i Champions League samt Southampton och West Ham i ligan. Så det är det formtoppat Liverpool som tar emot Newcastle på Anfield denna dag. Newcastle ligger på en 15:e plats i ligan och är precis som Huddersfield direkt inblandade i bottenstriden.

Man har 29 poäng och är ynka två poäng före Swansea under strecket. Lag som slåss för sin överlevnad ska man inte ta för lätt på. Ja Liverpool kommer gälla som klara favoriter men Newcastle är på inget sätt ofarligt. Man kommer dessutom in till den här matchen med ett enormt sjävförtroende då man senast slog Manchester United på hemmaplan i ligan. Ett väldigt intressant spel är att det ska bli över 2,5 frisparkar första 10 minuterna till oddset 1,83 vilket känns klart spelvärt de de brukar bli fart och fult spel lagen emellan.

3. Watford – West Bromwich

Matchstart: 16:00
Liga: Premier League
Speltips: X2
Odds: 1,75

Sista matchen blir en stökig historia. Matchen Watford – West Bromwich kommer mest sannolikt bli en hård, tuff krigarmatch. Det är två lag med mycket vilja och inställning. Hemmalaget Watford ligger på en 10:e plats och är placeringen till trots ändå inblandat i bottenstriden även om det ser relativt ljust ut ändå. Man kommer från en 1-0 seger senast hemma mot Everton, en otroligt viktig seger vilket gjorde så man fick lite andrum från den absoluta botten. Varje seger så här sent in på säsongen är livsviktig för lagen i botten.

West Bromwich kommer se den här matchen som årets viktigaste match. Man har just nu 7 poäng upp till Crystal Palace ovanför strecket och en seger idag mot en ”bottenkollega” är i princip ett måste. Fölust idag och en vinst för Crystal Palace och säsongen är mest sannolikt över för klubben som varit i Premier League sju säsonger i rad. Med tanke på vad som står på spel så tror jag på att West Bromwich lyckas höja sig när de verkligen gäller.

Det sammanlagda oddset är 12,4 och alla odds är hämtade från Bet365 – världens största bettingsite.