Dagens speltips & Odds: Fotbollseuropa - 2/3

Då var vi här igen. Veckan har gått fort och det har som vanligt varit mycket sport på tv. Gårdagens fina SHL-trippel satt som ett smäck där vi ger ett extra tack till Växjö som lyckades med bedriften att vinna och vinna med minsta marginal. Idag har vi samlat ihop lite matcher från fotbollseuropa där vi bland annat har bidrag från Championship, Bundesliga och Ligue 1. Vi har som vanligt analyserat matcherna och kommer med förhandstipp samt odds.

1. Middlesbrough – Leeds

Matchstart: 20:45
Liga: Championship
Speltips: Över 0,5 hörnor före 10:00
Odds: 1,66

Kvällens match i The Championship är den mellan Middlesbrough och Leeds. Det är första matchen ut i omgång 35 och serien börjar utkristalisera sig allt mer. Hemmalaget Middlesbrough ligger i skrivande stund på en 8:e plats med 52 inspelade poäng på 34 matcher. Bortalaget, klassiska Leeds ligger tre placeringar bak på en 11:e plats med 49 poäng. Det är väldigt tight i The Championship, framförallt i racet om play-off platserna. Sheffield United innehaver den så åtrovärda 6:e vilket är den sista slutspelsplatsen. Det är faktiskt hela 9 lag inom 7 poäng där Norwich på 14:e plats också har en bra chans.

Det är som sagt ett riktigt getingbo och dem här matcherna lagen emellan blir då av extra vikt. Formmässigt talar de mycket för hemmalaget då Leeds på sistone inte riktigt gått att känna igen. Vi kommer gå på ett hörnspel i matchen i brist på andra lockande odds. Att det ska bli en hörna dem första 10 minuterna känns både realistiskt och egentligen logiskt. Oddset för de är 1,66 och kommer att ryggas.

2. Mönchengladbach – Werder Bremen

Matchstart: 20:30
Liga: Bundesliga
Speltips: Under 2,5 mål i matchen
Odds: 2,05

Match nummer två på kupongen är Mönchengladbach – Werder Bremen. Det är lite av toppen mot botten och förutsättningarna inför matchen är olika i de respektive lägrena. Hemmalaget som ligger på en fin 7:e plats har bara en 4-5 poäng upp till Europaspels-platserna. Man har gjort en bra säsong med sina mått mätt och kommer in till den här matchen full av självförtroende efter 1-o segern borta mot Hannover senast,.

Bortalaget kommer också in till den här matchen med bra vindar efter en 1-0 seger hemma mot Hamburger. Werder Bremen ligger i skrivande stund på en 14:e plats i ligan med ynka två poäng ner till nedflyttningskval. Man spelar lite med kniven på strupen i de avslutande tio matcherna i ligan och en degradering hade varit förödande för klubb av Werder Bremens kaliber. Det är två målsnåla lag som gör upp ikväll där dem snittar cirka 1 mål/match vardera. Oddset på under 2,5 mål i matchen är 2,05 och kommer att spelas.

3. Monaco – Bordeaux

Matchstart: 20:45
Liga: Ligue 1
Speltips: Monaco mål i båda halvlekarna
Odds: 2,37

Vi kommer avrunda kvällens kupong med mötet mellan Monaco – Bordeaux i franska Ligue 1. Hemmalaget har återigen gjort en fantastisk säsong och ser ut att bli topp 3 igen. Med tanke på hur mycket spelare man förlorat och framförallt vilka spelare man tappat så är det otroligt starkt att få ihop det så bra som man gjort. Tränare Leonardo Jardim har gjort det fantastiskt bra och det ryktas att han försvinner till en storklubb i sommar.

Monaco ligger 2:a, 14 poäng bakom suveräna PSG. Bak jätten från Paris så är det jämnt om platserna 2-4 där Monaco sitter i förarsätet, tätt föjlt av Marseille och Lyon. Bordeaux å sin sida parkerar på en 8:e plats i tabellen och har egentligen inte så mycket att spela för rent realistiskt. Jag ser Monaco som stora favoriter, särskilt på hemmaplan. Man är ett målglatt lag och oddsen på att man gör mål i båda halvlekarna är hela 2,37 vilket får ses som klart spelvärt.

Det sammanlagda oddset för trippeln är 8,06 och alla oddsen är hämtade från Bet365 – världens största bettingsite.