Dagens speltips & odds – 28/8: Fotboll

Ny dag, nya matcher att tippa på. Idag riktar vi våra blickar mot spanska La Liga och mot Italienska Cupen, där vi tror oss ha funnit ett par guldkorn till odds.

Helgen är förbi sedan några dagar tillbaka, och Champions League-spelet har uppehåll. Men i Spanien spelas ändå hela sex ligamatcher, och i Italien är Coppa Italia på väg mot slutfasen.

Det är bland dessa tävlingar vi letar när vi hämtar dagens bästa odds. Först ut är en match som spelas på den spanska sydkusten, i Málaga.

Málaga CF – Sevilla FC

  • Matchstart: Den 28/2, kl. 19:30
  • Tävling: Spanska Primera Division
  • Speltips: Vinst för Sevilla
  • Odds: 2.15

2.15 är enligt oss ett riktigt bjudodds. Málaga ligger tvärsist i La Liga, med endast 13 poäng. Laget har inte vunnit någon av sina tolv senaste matcher, och har fyra raka förluster. Sist Málaga vann en match på hemmaplan var den 19 november, därefter har klubben fyra oavgjorda och fem förluster hemma på Estadio La Rosaleda.

Förutom att Málaga inte verkar kunna vinna för tillfället, ser Sevillas form hyfsat god ut. Tittar vi på lagets fem senaste matcher har man levererat tre segrar, följt av en oavgjord match mot Manchester United där man styrde spelet. Efter United-matchen möttes man av ett bakslag, när Atlético Madrid besegrade Sevilla med hela 5-2. Men Atlético är ett helt annat lag än kvällens motståndare Málaga.

Vi lägger våra slantar på en rak 2:a, till oddset 2.15 på Bet365.

SS Lazio – AC Milan

  • Matchstart: Den 28/2, kl. 20:45
  • Tävling: Italienska Cupen, semifinal, möte 2 av 2
  • Speltips: Att kvalificera sig: Milan
  • Odds: 2.10

Få lag är formstarkare än AC Milan för tillfället. Gennaro ”Rino” Gattuso har verkligen fått ordning på klubben, som nu har tolv raka matcher utan förlust. I helgen bortabesegrade man AS Roma, och nu väntar den andra Romklubben, Lazio, i semifinal av Italienska Cupen.

Det första mötet mellan Lazio och Milan slutade 0-0, och Lazio hålls som favoriter av spelbolagen idag, både gällande utfall av dagens match och gällande vilket lag som kvalificerar sig till final. Vi är dock inte så säkra på att vi håller med om detta.

Tittar vi på Lazios form ser vi att laget gått svajigt på sistone. Innan den 19:e februari hade klubben fem raka utan vinst, varav fyra förluster. Därefter har man visserligen tre raka segrar, men dessa segrar har kommit mot rätt överkomligt motstånd i form av Hellas Verona, FC Steaua Bukarest och Sassuolo.

Milan går vidare till final vid vinst ikväll eller vid ett oavgjort resultat som inte är 0-0. Vid 0-0 går matchen till förlängning. Vi tror att Milan ordnar detta, och spelar Milan att gå vidare till 2.10 på Bet365.