Dagens speltips & odds: Dubbel från SHL 19/3

Här ger vi er speltips till matcherna mellan Frölunda och Malmö samt Färjestad och Skellefteå.

Åttondelsfinalerna är färdigspelade, och agnarna har nu skiljts från vetet. Kvar har vi Sveriges just nu åtta bästa lag, som alla gör upp om en plats i semifinalen, och på sikt en finalplats med potentiell chans på SM-guldet.

Igår spelades de två första kvartsfinalerna, då Växjö slog Brynäs med 4-1, och Djurgården krossade Linköping med hela 6-1. Idag är det dags för nya kvartsfinaler, och många lär sitta klistrade i TV-soffan för att streama SHL live när pucken har fallit till isen.

Kvartsfinalerna spelas i bäst av 7, och ikväll tar de första mötena mellan Frölunda Indians och Malmö Redhawks samt Färjestad BK och Skellefteå AIK avstamp. I denna text lägger vi vårt fokus på utgången av kvällens matcher, och ger er våra bästa speltips.

Frölunda – Malmö

  • Matchstart: 19:00
  • Tävling: SHL, ishockey
  • Speltips: Frölunda vinner matchen (ordinarie tid eller efter förlängning/straffar)
  • Odds: 1.90, Bet365

Frölunda Indians gjorde ett starkt seriespel, och hamnade på 3:e plats efter Växjö och Djurgården. Laget har visat sig starkt och framförda av Ryan Lasch, som leder SHL:s assistliga, och av skytteligaledaren Victor Olofsson, kan man slå vilket lag som helst.

Malmö Redhawks kom på plats 6 i serietabellen, och är således att betrakta som ett svagare lag än Frölunda. Malmö är visserligen starkt som lag men saknar spetsspelare, och lagets bäste poängspelare – Rhett Rakshani – finner vi först på plats 30 i poängligan.

I matcher av den här betydelsen är det viktigt att ha spelare som kan göra det lilla extra. Det har Frölunda utan tvekan, då ledarna av både skytteligan och assistligan spelar i Indians. Hos Malmö däremot ser det tunnare ut, och vi spelar att Färjestad vinner denna match, till oddset 1.90.

Färjestad – Skellefteå

  • Matchstart: 19:00
  • Tävling: SHL, ishockey
  • Speltips: Under 6,5 mål i matchen
  • Odds: 1.28, Bet365

I kvällens kvartsfinal nummer 2 spelar Färjestad BK mot Skellefteå AIK. En mycket jämn match om vi tittar på tabellen.

Färjestad hamnade på 4:e plats i SHL-tabellen, med 87 poäng och +29 i målskillnad. Skellefteå hamnade på plats 5, med 87 poäng och med målskillnaden +27.

En väldigt öppen och svårtippad match med andra ord. Därför låter vi bli att lägga ett matchspel, och satsar istället på ett målspel.

Vi tror att både Färjestad och Skellefteå kommer att inleda försiktigt, för att inte riskera att göra onödiga misstag. Den första matchen är av oerhörd vikt att gå segrande ur, då en vinst ger ett bekvämt övertag – både psykologiskt och på papper – till de kommande matcherna.

Därför tror vi på få mål i matchen, och spelar på under 6.5 mål i matchen till 1.28.

Tillsammans ger de båda spelen oddset 2.43. Den dubbeln spelar vi på Bet365.