Dagens speltips & odds - 27/2: Fotboll

Då var det tisdag och dags för nya matcher ute i sportvärlden. Det är mellanvecka i Champions League så på agendan står ligafotboll ute i europa. Vi har snickrat ihop en go kupong och här nedan kommer vi titta lite närmare på dem och komma med förhandstipp & odds.

Espanyol – Real Madrid

 • Matchstart: 20.00
 • Liga: La Liga
 • Speltips: Real Madrid vinner matchen
 • Odds: 1,53

Vår första match är den mellan Espanyol – Real Madrid. Hemmalaget från Katalonien parkerar på en 15:e plats i ligan med 28 inspelade poäng på 25 matcher. Man ligger som man brukar göra så här år, dvs i nedre mittenskiftet. Säsongen på det stora hela har varit godänd men inte mer. Hemma är man betydligt starkare än på bortaplan.

Men motståndet på andra sidan känns aningen för starkt.
Bortalaget från huvudstaden har haft en med sina mått mätt en katastrofal säsong där man ligger hela 14 poäng efter ledande rivalerna Barcelona i ligan. Senast tog man en otroligt viktig hemmaseger mot PSG. Vilket kanse räddar Zidanes jobb, men framförallt så ger det laget välbehövligt sjävförtroende inför sista tredjedelen av säsongen. I denna matchen är man numret för stora och kommer lämna Katalonien med 3 poäng.

Swansea – Sheffield Wednesday

 • Matchstart: 21.05
 • Liga: FA-Cupen
 • Spel: Över 1,5 mål i matchen
 • Odds: 1,40

Då var det dags för femte omgången i klassiska FA-Cupen – värdens äldsta fotbollsturnering. På menyn står Swansea – Sheffield Wednesday. Detta är inget möte mellan två formstarka lag. Lagen ligger 18:e respektive 17:e i sina ligor. Även om de skiljer en division mellan dem så är detta FA-Cupen där i princip alla kan slå alla. Nu för tiden har även lagen i Premier League en tendens att vila sina bästa spelare i turneringen och istället låta de unga hungriga spelarna få chansen att visa upp sig.

Visserligen skulle en FA-Cup titel slå högt i Swansea men prioritet ett är att överleva i Premier League då skillnaderna ekonomiskt är astronomiska mellan serierna. Det är alltid svårt att sia om hur lagen kommer ställa sig till matchen men jag utgår från att de kommer bli en jämn kamp oavsett när man gått så långt i turneringen. Över 1,5 mål i matchen till oddset 1,40 känns säkert och spelvärt och kommer spelas.

Girona – Celta Vigo

 • Matchstart: 21.30
 • Liga: La liga
 • Spel: Celta Vigo över 1,5 mål
 • Odds: 2,50

Kupongens sista match är den mellan Girona – Celta Vigo i La Liga. Nykomlingarna Girona har gjort en bra säsong hittils där man för tillfället ligger på en fin 10:e plats med 34 inspelade poäng på 25 matcher. Kontraktet är i praktiken säkrad och man kan spela utan press. Gästande Celta Vigo numera utan John Guidetti ligger strax ovanför på en 8:e plats med en poäng mer.

Man har väl siktat lite högre efter tidigare säsonger men positionen idag är ändå godkänd. Celta Vigo är ett talangfullt lag som har mycket offensiva vapen. Då Girona antagligen känner sig ganska avslappnade så tror jag på en match där det mycket väl kan trilla in några baljor. Oddset på att Celta Vigo gör två mål i matchen är 2,50 vilket är oerhört lockande.

Det sammanlagda oddset för kupongen blir 5,35.
Alla odds är hämtade från Bet365 – världens största bettingsite.

[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]