Dagens speltips: NHL den 9/1

Natten mot torsdag spelas det sju matcher i NHL. Vi tar pulsen på lagen och väljer ut de mest intressanta matcherna till kvällens NHL-kupong. Vi har ett par intressanta matcher som vi kommer titta lite närmare på.

Ikväll spelar även Växjö sin semifinal i CHL. Du kan läsa mer om hur du kan streama Växjö – Liberec på nätet.

1. Vancouver Canucks – Washinton Capitals

Cunucks – Capitals är en intressant match inte minst med svenskögon sett. Gästerna Cunucks kommer från en 5-2 torsk mot Montreal Canadiens. Laget ligger näst sist i pacific division och har en bra bit upp till slutspelsplatserna. Cunucks är inte vad dem en gång har varit, en tidigare målmaskin med kvalite på varje position är nu ett mediokert mittenlag som bäst.

Tvillingarna är ett år äldre och de märks. Även om dem fortfarande är Cunucks bästa spelare så har produktionen gått ner senaste två säsongerna och vi börjar nog se slutet på en era. Capitals å sin sida ser som vanligt otroligt starka ut i grundserien och leder metropolitan divison. Man kommer från en 4-3 vinst över St Louis och man har fyra raka segrar. Nicklas Bäckström ser het ut och är som vanligt högst bidragande till Capitals placering i år. Capitals på hemmaplan mot Cunucks känns som en mumsbit. Ett handicapspel på Capitals -1,5 ger oddset 2,30 och kommer spelas.

Spel: Capitals -1,5 vinnare

Odds: 2,30

2. Chicago Blackhawks – Ottawa Senators

Det här mötet mellan Blackhawks och Senators är den mellan två bottenlag. Chicago, som varit en av de absolut bästa lagen i NHL senaste tio åren har ett väldigt mediokert år. Även fast man har ett så kallat winning record så ligger man faktiskt sist i Central divison.

Ottawa ligger näst sist i Atlantic divison och siktar på att göra en liknande comeback som den dem gjorde för ett par år sen. Där man i princip vann alla av sina sista 15 matcher och i sista omgången säkrade slutspelsplatsen. Stjärnorna i de båda lagen, Toews och Kane i Blackhawks och Erik Karlsson i Senators har inte haft sina bästa säsonger och de märks på lagens tabellplaceringar.

Den så fenomenala Karlsson har ”bara” varit bra i år och de räcker inte för ett Ottawa som saknar den riktiga spetsen. Tiden börjar rinna ut för lagen och detta är en viktig match då en framtid är oviss. Första målet kommer vara viktig i en sån här match så spelet på lag som gör första poäng vinner matchen till oddset 1,45 kommer spelas!

Spel: Lag med första poäng vinner matchen

Odds: 1,45

3. Carolina Hurricanes – Tampa Bay Lightning

Kupongens sista match är den mellan Carolina Hurricanes – Tampa Bay Lightning. Gästerna har en okej säsong så här långt och har en ärlig chans på slutspel i år. Man är ett antal poäng bak men spelet ser allt bättre ut. Ja om man då bortser från förra matchen där man fick stordäng av Bruins med 7-1. Hemmalaget Lightning kommer från en bekväm 5-2 seger över rödvingarna.

Laget har 52(!) plusmål på sina 42 spelade matcher och med det är man bäst i hela NHL. Både fram och bak fungerar det perfekt och laget ser oerhört stabilt ut i år. Victor Hedman har som vanligt en stor roll i både offensiven och defensiven och är verkligen en ledare där ute för Lightning. Hemmaplan, form samt odds gör att jag kommer spela på Tampa Bay handicapspel -1,5 till fina 2,45.

Spel: Tampa Bay -1,5 vinnare

Odds: 2,45

Alla odds är hämtade från Bet365 – världens största bettingsite.

Det sammanlagda oddset för trippeln blir således 8,17.

[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]